Bloedsuikerspiegel weer in balans met Smart and Sassy

Is je bloedsuikerspiegel uit balans? Heb je altijd honger? Wil je een nieuwe start? Dan is het een strak plan om dagelijks de samengestelde olie voor een gezonde stofwisseling te gaan gebruiken. Vaak is deze te traag, soms ook te snel. En dat geeft problemen. Moe zijn en dan (onbedwingbare) trek in zoet hebben is misschien bij jou ook bekend? Zoek je ondersteuning voor een meer gelijkmatige bloedsuikerspiegel, dan is ‘Smart and Sassy’ een eenvoudige en slimme aanpak! Essentiële oliën brengen balans in je lijf!

Slim and Sassy is Engels voor slank en energiek vrolijk! (In Europa noemen we deze olie nu ook Smart and Sassy) Grappig want ik speel ook graag met het woord slim, omdat het gewoon ‘smart’ is om je lichaam te ondersteunen als het gaat om een betere bloedsuikerspiegel en stofwisseling.
Je gaat je dan vanzelf ook meer energiek voelen. Maar eerst…

Waarom voel je je eigenlijk zo vaak moe?

Door ons eetpatroon met veel en vaak snelle koolhydraten (dat het lichaam als suikers verteert), zoals brood, ontbijtgranen, fruit en suiker/honing; gaat ons lichaam over op een suikerstofwisseling. Dat betekent dat de koolhydraten die we eten gelijk omgezet worden in suiker die we direct verbranden en het overtollige wordt door middel van insuline omgezet in vet, omdat een te hoge bloedsuikerspiegel nu eenmaal niet goed is voor ons lichaam.

Stress doet daar nog een schepje bovenop. Door middel van stress zal dit proces nog sneller in werking treden en wordt er meer suiker in vet omgezet. Waardoor we een behoefte aan suikers (koolhydraten) blijven houden. Je voelt je even goed na het eten en dan wordt je weer moe, (je bloedsuikerspiegel zakt) en heb je weer zin in iets (zoets). Doe je dit niet, dan wordt je vaak trillerig en kan je moeilijk functioneren. Bedenk wel: aan vetverbranding komt je lichaam niet toe, zolang de insuline zijn werk moet blijven doen.

FullSizeRender (18)

Wat kan je doen om dit te veranderen? Begin de dag liever met een gezond eiwit en vet. Dus eieren gebakken in olijf- of kokosolie evt met wat groenten (spinazie, champions, ui, tomaat) en kaas erbij is een goed idee. Of gekookte eieren met avocado of wat noten. Net zo snel als even een boterham smeren, vooral als je de eieren van te voren hebt gekookt! De fabel over te veel eieren eten en cholesterol is allang weerlegd. Dus elke dag beginnen met een ei (of twee) is beter dan die ‘gezonde’ boterham, muesli met yoghurt of rijstwafel. En ik garandeer je: je hebt veel minder snel weer honger!

Mij helpt het echt om in de ochtend te beginnen met een vegan proteine shake, zonder fruit. Met evt nog wat noten toe. Deze methode geeft me in ieder geval een ochtend zonder suikerpieken en dat geeft echt veel meer energie! Als lunch kan ik graag een salade of soep eten, en als tussendoortje zijn noten en groenten (zoals paprika, komkommer, snoeptomaatjes etc) erg lekker, of evt een stukje geitenkaas.

Je kunt ook een groene smoothie maken. Om de suikers van het fruit (liefst bessen of frambozen, aardbeien en mango) te compenseren, gebruik je groenten met veel vezels vocht zoals van spinazie/boerenkool of sla; je kunt ook een halve avocado of wat hennepzaadjes gebruiken voor het ‘gezonde vet’ en wat amandelpasta voor de eiwitten. Kom je niet toe aan zoiets te maken, dan is Terragreens misschien wat voor jou! Lekker met wat lemonolie!

Elke maaltijd kan sowieso het best 20- 30 g eiwit bevatten. Een beetje kokosyoghurt met zwarte bessen of aardbeien en wat hazelnootjes is ook echt super lekker en gezond!

Wat kan Smart and Sassy voor je doen?

Als je werkelijk een ommezwaai in je energieniveau wilt gaan ervaren, (en weer die leuke broek zonder problemen aan wilt trekken) is het dus belangrijk om je lichaam te helpen een ‘vetverbrander’ te worden. Jesse van der Velde legt dit altijd zo mooi uit! (Google hem maar eens hierop) De essentiële oliën in de samenstelling van Smart and Sassy helpen daarbij, omdat je door deze oliën minder trek krijgt in zoet. Zoet willen eten is naast een gewoonte namelijk ook een ’troost’ bij stress en vermoeidheid omdat het je lichaam neurotransmitters zoals dopamine, serotonine en endorfine geeft, die ook wel gelukshormonen worden genoemd. Denk maar aan het effect van bonbons en andere chocolade lekkers. Gelukkig kan het ook anders met Smart and Sassy!

Grapefruit helpt omdat het je blijer maakt (ook zonder chocola en zoet dus) en meer en balans brengt. Ook werkt deze olie goed voor je vertering en kan gebruikt worden om de huid strakker te maken en te versterken.

Lemon geeft je energie, versterkt en verwarmt. Het helpt je lever om je afvalstoffen beter te kunnen afvoeren, is helend en erg bevorderend voor je gezondheid.

Peppermint verfrist, reinigt en stimuleert je geest. Werkt verzachtend voor je spijsvertering.

Ginger zal je fysieke energie verhogen en een gezonde vertering bevorderen.

Cinnamon werkt goed voor een meer constante bloedsuikerspiegel en deze olie versterkt de werking van de andere bovenstaande oliën. Het bevordert je bloedcirculatie, je vertering en je energieniveau wordt beter.

(Naast of in plaats van de olie kan je ook de softgels nemen. Deze kan je makkelijk innemen tussen de maaltijden door.)

Emotionele (eet)patronen doorbreken

Naast de werking op het lichaam zal deze samenstelling ook de emotionele patronen aanpakken die te maken hebben met gewicht, beheersing en eigenwaarde. Veel mensen verplichten zichzelf (in het nieuwe jaar) met een dieet, waardoor het lichaam alleen meer stress en zin in zoet zal krijgen. Gevolg: teleurstelling, zelfkritiek en ontmoediging maar ook een jojo effect. Slim and Sassy helpt om deze heftige negatieve emoties en dus stress te verminderen en jezelf te leren accepteren. Ook als je het diëten al lang hebt opgegeven! Als je acceptatie van je lichaam ervaart en ziet hoe mooi en bijzonder je lichaam is en hoe het jou probeert te helpen (zo goed als het kan), is het meer eenvoudig om je ideale zelf te worden, om gezonde keuzes te maken en stap voor stap je doel te bereiken.

Prijzen

De Smart and Sassy (en andere producten en oliën) kan je met 25% korting aanschaffen. Handig om softgels (waar de olie al in zit) mee te nemen naar je werk en tussendoor met een goed glas water te nemen. Water drinken is ook erg belangrijk als je meer energie wilt ervaren! Ga naar mijn contactpagina om te bestellen.

(De prijs van Smart & Sassy dikgedrukt is de 25% kortingsprijs)

Wil je graag wat meer voedingsadvies en ondersteuning in de veranderingen die je wilt maken voor jezelf en je lichaam? Kom dan een keer langs op mijn spreekuur of boek een consult. Dit kan ook een Skype consult zijn. Ik help je graag verder! Lees ook over een goede detoxkuur voor een maand

Bronvermelding: Emotions & Essential Oils 

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten van doTERRA zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.