Cassia: een verborgen juweeltje in de aromatherapie

Cassia/ Kassia wordt vaak beschouwd als een ‘neef’ van de echte kaneel (Cinnamomum zeylanicum) en is wat voordeliger. Ze hebben veel overeenkomsten! Maar ook enkele zeer unieke vooral aromatisch. De Essentiële olie van Cassia is een krachtige en veelzijdige olie die al eeuwenlang wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde. Met zijn warme, kruidige aroma en talrijke gezondheidsvoordelen deze Essentiële olie een waardevolle toevoeging aan elke etherische oliecollectie.

Laten we samen Cassia wat meer verkennen:

Cassia olie komt van de Cassia-plant, een soort van de groenblijvende boom die inheems is in China en Birma. De olie wordt gewonnen uit de schors, bladeren en twijgen van de plant door het proces van stoomdestillatie. Het aroma is warm, kruidig en licht zoet, vergelijkbaar met kaneel maar met een sterkere, scherpere geur.

Gezondheidsvoordelen

Cassia etherische olie staat bekend om zijn brede scala aan gezondheidsvoordelen. Hier zijn er een paar:

  1. Spijsvertering: Cassia wordt van oudsher gebruikt als ondersteuning bij de spijsvertering. Het kan spijsverteringsongemakken zoals gasvorming, een opgeblazen gevoel en indigestie helpen verzachten.
  2. Antimicrobiële eigenschappen: Cassia heeft krachtige antimicrobiële eigenschappen. Het kan helpen bij het bestrijden van schadelijke bacteriën en schimmels, waardoor het een natuurlijk ontsmettingsmiddel wordt.
  3. Voordelen voor de bloedsomloop: Cassia-olie kan de bloedsomloop ondersteunen, door o.a. warmte aan het lichaam te geven en kan symptomen van stijve spieren en gewrichten verlichten.
  4. Stemmingsverbeteraar: De warme, geruststellende geur is prettig en kan je stemming verbeteren. Stress en angstige gevoelens verminderen door de geur die direct invloed heeft op je limbisch systeem.

Emotioneel in balans met Cassia

Cassia geeft je goede ondersteuning bij de volgende emoties: schaamtegevoel, angst, vernedering, jezelf willen verstoppen, onzekerheid, je veroordeeld voelen, verlegenheid en een gevoel van waardeloosheid. Zowel kaneel als cassia kunnen zorgen dat de angst die je ervaart, wordt vervangen door meer zelfverzekerdheid. Je hebt moed nodig als je bang bent om fouten te maken. Zelfs het proberen kan een hele uitdaging zijn.

Met deze Essentiële olie voel je de kracht om je eigen unieke zelf te zijn. Als je je eigenwaarde en potentieel kunt zien, voel je je niet minder dan anderen. Cassia helpt je om je gaven en talenten te zien en zal het licht dat jij in je hebt helderder laten schijnen. Jezelf verstoppen, dient niemand. Maar niet iedereen staat graag in het centrum van belangstelling. Met het gebruik van deze olie kan je zelfvertrouwen sterker worden. Het heeft direct invloed op je emotionele verwerkingssysteem in je brein (limbisch systeem). Als je beseft hoe uniek je bent, kan je uit je schulp komen en jouw verlegenheid overwinnen. Deze unieke olie doordringt je van blijdschap en moed. Je kunt weer met hart en ziel leven, voluit en zonder terughoudendheid.

Boek een Online Transformatieconsult, dan adviseer ik je graag of deze olie voor jou het meest geschikt is! Ik kan jou daarnaast met de BEST (een bijzondere test manier) heel gericht helpen met je emoties en waar je op vastloopt! Ook fysieke klachten kunnen een duidelijke aanwijzing zijn en ik kan daar behulpzaam advies in geven!

Hoe kan je cassia olie het best gebruiken?

Cassia etherische/Essentiële olie kan op verschillende manieren worden gebruikt. Het kan worden verspreid voor aromatherapie, dus in een diffuser! Of direct ruiken aan het flesje. Het kan ook plaatselijk worden aangebracht (altijd zeer verdund met een dragerolie omdat het huidirriterend kan zijn), of worden gebruikt in doe-het-zelfschoonmaakproducten vanwege de antimicrobiële eigenschappen.

Veiligheidsoverwegingen

Cassia-olie biedt een tal van voordelen, toch is het belangrijk om het veilig te gebruiken. Het is een warme/hete olie en moet daarom altijd flink worden verdund voordat het op de huid wordt aangebracht, omdat het huidirritatie kan veroorzaken. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, evenals personen met een gevoelige huid, moeten erg voorzichtig zijn. Overleg altijd met een zorgverlener voordat u met een nieuwe essentiële oliebehandeling begint.

Conclusie:

Cassia etherische olie is een krachtige en veelzijdige olie met een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Van zijn spijsverteringsbevorderende eigenschappen tot zijn stemmingsverbeterende effecten, is deze olie inderdaad een verborgen juweeltje in de wereld van etherische oliën. Zoals met elke etherische olie, is het belangrijk om Cassia veilig en verantwoord te gebruiken om van de vele voordelen te genieten.

Ik help je daar graag bij! Neem contact op voor meer informatie en 25% korting op deze bijzondere olie! Whatsapp of bel 0642882019

https://media.doterra.com/eu/nl/pips/cassia-oil.pdf

Cassia het neefje van Kaneel