Clary Sage, hormonale balans

clary sage-

De geur van kruidige, houtachtige, enigszins naar coniferen ruikende olie is een absolute topper! Vooral voor vrouwen, omdat deze olie rust en harmonie brengt en de hormonale balans kan ondersteunen.
Gedurende je menstruatie geeft deze olie verlichting door 3 druppels op je buik te smeren. Maar ook bij PMS of overgangsklachten (opvliegers) is deze olie een fijne ondersteuning! Veel mensen ervaren met Clary Sage een betere nachtrust. Je kan hiertoe ook dagelijks wat druppels in een diffuser doen. Naast de heerlijke rustgevende geur zal de olie zijn werk doen, doordat het direct via het reukorgaan naar dat gedeelte van de hersenen gaat die verantwoordelijk is voor de hormonen. Ook kan je 2 x daags wat olie op je nek, binnenkant van je pols en voeten smeren. Ik vind het een heerlijke olie! Zeker in combinatie met Wild Orange!

Hormonale disbalans en stress

Een te hoog oestrogeengehalte zorgt voor veel vervelende en pijnlijke klachten bij vrouwen. Dit heeft veel oorzaken. In onze voeding zitten vaak chemische stoffen die oestrogenen imiteren. Pesticiden en plastic zijn de grootste boosdoeners. De fyto-oestrogenen die bijvoorbeeld in sojaproducten, pinda’s, koffie of bier (hop) zitten kunnen ook problemen veroorzaken, dus liever te vermijden bij verhoogde oestrogeenwaarden. De ‘pil’ is ook een verstoorder van een juist evenwicht.

Maar ook door chronische stress wordt er steeds minder progesteron aangemaakt, waardoor er een disbalans met oestrogeen ontstaat en de oestrogeen dominant wordt. Bij een Burn-Out is dit ook het geval, omdat bij bijnieruitputting alle zeilen worden bijgezet en er progesteron omgezet wordt in nog meer cortisol (een herstelhormoon).
Een teveel aan oestrogenen (of een tekort aan progestagenen) kan de volgende klachten geven: stemmingswisselingen, acne, PMS, menstruatiestoornissen, endometriose, vocht vast houden, gewichtstoename, migraine, candida (last van schimmelinfecties), een te hoog cholesterolgehalte, vermoeidheid, minder zin in sex, slaapproblemen en overgangsklachten.

Clary Sage biedt effectieve ondersteuning om deze hormonen weer in balans te krijgen.

En ja, ook voor mannen, want dit is zeker niet alleen een ‘vrouwelijke’ olie. Mannen kunnen ook een oestrogeendominantie hebben (en dat komt best wel vaak voor). Er is dan een tekort aan testosteron, dit is herkenbaar door o.a. overgewicht, een te hoog cholesterol, candida, impotentie en depressie.

Andere toepassingen

Naast al deze hormonale zaken, werkt Clary sage ook geweldig ter ondersteuning bij een pijnlijke keel, hoest en zwakke spijsvertering en oogproblemen.

Emotionele werking

Clary Sage is behulpzaam bij een crisis, waar het nodig is om een ander perspectief te krijgen. Het opent de ziel voor nieuwe mogelijkheden en ervaringen. Je ervaart meer creativiteit en krijgt beter zicht op jouw unieke talenten, die je anders maar voor vanzelfsprekend houdt. Als een mist die optrekt, zal deze olie je onderscheidingsvermogen versterken en je een duidelijke kijk geven op het grotere geheel.

Bestellen

Clary Sage (15 ml) kan je bestellen met 25% korting. Bel me als je dat wilt! Prijs incl. BTW is € 50,01 of met 25% korting € 37,51 Ik help je graag met meer advies en mijn dochter Maaike helpt je met bestellen! doTERRA olie is onverdunde en pure essentiële olie, dit geeft de grootste therapeutische waarde en is niet te vergelijken met andere oliën op de markt.

Mail of vraag gerust als je vragen hebt of meer informatie nodig hebt! Ga naar contactpagina

Meer info over Clary Sage 

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend. Dit houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze website noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.