Clary Sage, rust en meer hormonale balans

clary sage-

Clary Sage is een kruidige, houtachtige, enigszins naar coniferen ruikende essentiële olie en een absolute topper! Vooral voor vrouwen, omdat deze olie rust en harmonie brengt en o.a. daardoor de hormonale balans kan ondersteunen.

Gebruik

Gedurende de bekende ‘maandelijkse’ ongemakken kan deze olie verlichting bieden voor je gemoed. Probeer eens 3 druppels op je buik te smeren. Maar ook bij (incidentele) opvliegers kan je deze olie inzetten voor meer kalmte. Veel mensen ervaren met Clary Sage ook meer rust en daardoor een verbetere nachtrust. Je kan hiertoe ook dagelijks wat druppels in een diffuser doen. De heerlijke rustgevende geur van de olie zal zijn werk doen, doordat het direct via het reukorgaan naar dat gedeelte van de hersenen gaat die ook verantwoordelijk is voor de hormonen. Ook kan je 2 x daags wat olie op je nek, binnenkant van je pols en voeten smeren. Ik vind het een heerlijke olie! Zeker in combinatie met Wild Orange! Met Helichrysum is het ook een bijzondere combinatie.

Hormonale disbalans en stress

Een te hoog oestrogeengehalte zorgt voor veel vervelende en pijnlijke klachten bij vrouwen. Dit heeft veel oorzaken. In onze voeding zitten vaak chemische stoffen die oestrogenen imiteren. Pesticiden en plastic zijn de grootste boosdoeners. De fyto-oestrogenen die bijvoorbeeld in sojaproducten, pinda’s, koffie of bier (hop) zitten kunnen ook problemen veroorzaken, dus liever deze te vermijden bij verhoogde oestrogeen-waarden. De ‘pil’ kan (in mijn optiek) ook een verstoorder zijn van een juist evenwicht.

Maar ook door chronische stress wordt er steeds minder progesteron aangemaakt, waardoor er een disbalans met oestrogeen ontstaat en de oestrogeen dominant wordt. Bij een Burn-Out is dit ook het geval, omdat bij ‘bijnieruitputting’ alle zeilen worden bijgezet en er progesteron omgezet wordt in nog meer cortisol (een herstelhormoon).
Een teveel aan oestrogenen (of een tekort aan progestagenen) kan de volgende klachten geven: stemmingswisselingen, acne, PMS, menstruatiestoornissen, endometriose, vocht vast houden, gewichtstoename, migraine, candida (last van schimmelinfecties), een te hoog cholesterolgehalte, vermoeidheid, minder zin in sex, slaapproblemen en overgangsklachten.

Toepassingen Clary Sage

Clary Sage kan een steuntje in de rug zijn om je lichaam weer meer in balans te krijgen. Rust ervaren is een van de belangrijkste dingen hierbij.

En ja, ook voor mannen, want dit is zeker niet alleen een ‘vrouwelijke’ olie. Mannen kunnen ook een oestrogeendominantie hebben (en dat komt best wel vaak voor). Er is dan een tekort aan testosteron, dit is herkenbaar door o.a. overgewicht, een te hoog cholesterol, candida, impotentie en depressie.

Emotionele werking

Clary Sage is behulpzaam bij een emotionele crisis, waar het nodig is om een ander perspectief te krijgen. Het opent de ziel voor nieuwe mogelijkheden en ervaringen. Je ervaart meer creativiteit en krijgt beter zicht op jouw unieke talenten, die je anders maar voor vanzelfsprekend houdt. Als een mist die optrekt, zal deze olie je onderscheidingsvermogen versterken en je een duidelijke kijk geven op het grotere geheel. Smeer eens op je derde oog chakra en ervaar!

Clary Sage bestellen

Clary Sage (15 ml) kan je bestellen met 25% korting. Bel me als je dat wilt! 

Prijs incl. BTW is € 57,33 of met 25% korting € 43,00

Ik help je graag met meer advies. doTERRA olie is onverdunde en pure essentiële olie, dit geeft de grootste therapeutische waarde en is in mijn opinie niet te vergelijken met andere oliën op de markt. Ik werk er al 10 jaar mee in mijn praktijk.

Mail of vraag gerust als je vragen hebt of meer informatie nodig hebt! Ga naar contactpagina

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend. Dit houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze website noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.