Console, troost en geruststelling

Troost en geruststelling zijn meestal niet in een potje te vinden toch? Mijn ervaring is dat een warme knuffel vaak het beste helpt. Maar als volwassene heb je daar niet altijd gelijk de toegang of beschikbaarheid of tijd voor. En veelal slikken we het dan maar weg. Niet zo goed voor je stressniveau, dat weten we allemaal. Want emoties zijn signalen om iets mee te doen. Ze gaan niet weg, ook al geef je er geen aandacht aan. Ze stapelen op!

Bijzonder is dat er nu juist wel een potje troost verkrijgbaar is met Console! Dit moet je echt zelf ervaren!

Ineens moest ik zo huilen!

Laats stond ik in de keuken en zag dat er buiten een paar kinderen in de problemen waren. Een zusje had haar broertje van een jaar of 4 achterop de fiets genomen en zijn voet zat tussen de spaken. Ik zag al wat mensen toesnellen, maar ze kwamen er niet helemaal uit, want het voetje bleef vastzitten en hij zat erg ongemakkelijk gedraaid. Ik heb 112 gebeld, want er zat geen beweging in. En ik heb de buurman die het huilende jongetje op de fiets vast hield, laten zien dat hij het jongetje anders op de fiets vast moest houden, zodat zijn been niet zo gedraaid zat. Politie was snel ter plaatse en zij hebben vakkundig de spaken los geknipt en de ambulance en de vader kwamen ook aangesneld en alles was daarna snel opgelost.

Toen ik weer mijn huis binnenliep moest ik toch huilen! Ik was helemaal overstuur. Die heftige reactie verbaasde me wel enigszins. Omdat ik geleerd heb dat de oliën enorm effectief zijn bij emotieverwerking, heb ik gelijk wat Console gepakt en met een druppel in mijn handen even 2 minuten gezeten, totdat ik een weldadige rust en troost over me voelde komen. Allerlei beelden van vroeger kwamen door mijn hoofd. Mijn broertje was een keer in slaap gevallen bij mijn moeder achterop de fiets en was ook heel ongelukkig met zijn voeten tussen de spaken geraakt. Het zag er niet fijn uit en was veel erger nog als bij dit jongetje. Het kwam allemaal terug, de pijn en onmacht. Ik begreep nu mijn tranen. Ik was ‘oud zeer’ aan het verwerken. Wat heerlijk dat ik er met een beetje hulp weer zo snel uit kwam. Hierover leer ik ook in mijn e-cursus.

Troost nodig? Console pakken!

Tja, hoe kan zon geurtje die troost nou bewerkstelligen, zou je kunnen denken. Dat komt door de bijzondere eigenschappen van essentiële oliën. Doordat zuivere geurmoleculen direct naar de hersenen gaan en daar aan het emotionele verwerkingscentrum (limbisch systeem) waardevolle informatie brengt. Deze informatie (d.m.v. moleculen) verschilt bij elke essentiële olie, omdat ze allemaal unieke eigenschappen hebben. Console is een samengestelde olie uit de serie: emotionele aromatherapie. Deze set bevat 6 samenstellingen. Elke samenstelling bevat 8 bijzondere essentiële oliën.

In Console zitten de volgende essentiële oliën: Frankincense, Patchouli, Ylang Ylang, Labdanum, Amyris, Sandelwood, Rose en Osmanthus.

Deze oliën zorgen o.a. voor balans in emotionele ervaringen en meer focus. Ze ondersteunen bij ongeduld en rusteloosheid. Ze kalmeren, verminderen angst en depressieve gevoelens en verzachten de zenuwen, zodat er rust en ontspanning komt.

Gebruik: een druppel aanbrengen op de polsen, nek, hart of onder de voeten. Bij kinderen verdunnen! 1:8 Volwassenen kunnen ook 1:4 verdunnen. Je kunt ook 4 druppels in een diffuser doen. Er zijn ook rollers verkrijgbaar die al verdund (met kokosolie) zijn, bijv. Console Touch.

Console Touch 10 ml

Emotionele olievriendjes

Ik ben erg blij met deze ‘olievriendjes’ die veel steun kunnen geven bij emoties, die mij en jou en iedereen soms zo kunnen overspoelen. Emotionele ervaringen grijpen altijd terug naar het verleden. Onze hersenen maken altijd die verbindingen met vroeger. Daarom reageren we vaak veel heftiger dan eigenlijk te verwachten is. Met bijvoorbeeld ruzies ervaar je dat ook. Er zijn nog vele andere emotie-oliën zoals: Motivate die je weer moed geeft om verder te gaan als je in een dip zit. Of Forgive, die je helpt als je vast blijft zitten in boosheid en wrok en als je het moeilijk vind jezelf te vergeven.

Console vind ik een mooie olie voor het derde oog chakra, als je emotionele brein (limbisch systeem) weer tot rust is gekomen, kan je weer helder zien, creatief denken en betere beslissingen maken. Al de emotie oliën kunnen je daar mee helpen. De kleuren van de verschillende oliën zijn een goede indicator voor het chakra gebied waar ze het best bij kunnen worden gebruikt.

Bestellen

Je kunt Console (en andere oliën) met 25% korting ontvangen door contact op te nemen.

Kosten zijn met korting: 5 ml Console onverdund € 43,56
de roller: dōTERRA Console® Touch 10 ml € 29,04

De gehele aromatherapie kit met: Motivate, Cheer, Console, Forgive, Passion en Peace is compleet verkrijgbaar voor € 187,55

De Emotional Aromatherapy Touch Kit (6 Items) € 121,00 (verdunde versie, is ook erg lekker als natuurlijke parfum!)

Bel me gerust voor een gratis adviesgesprek! 0642882019 of boek een transformatieconsult voor meer inzicht in jouw emoties en groeiproces.

warme groet van Annette
Natuurgeneeskundig therapeut en lifecoach

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze site noem, zijn geen officieel geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.