Dankbaarheid is meer genieten

Zo blij als een kind, is een bekend Nederlands gezegde. Jonge kinderen zijn snel blij met jouw aandacht en liefde. Het geeft ze een gevoel dat ze belangrijk zijn als je iets voor hen over hebt en dat versterkt hun eigenwaarde. Het zijn vaak de kleine dingen die het hem doen. Als je open kunt staan voor al het goede om je heen, maakt je dat veel gelukkiger. Kinderen doen dat van Nature als ze opgroeien in een omgeving waar zij gewaardeerd worden om wie zij zijn.

Kwaliteiten erkennen

In mijn online cursus ga ik ook in op de noodzaak kwaliteiten of deugden te zien in jezelf, je kinderen en anderen. Waarom is dat dan zo belangrijk? Wij zijn snel geneigd om ons te richten op negatieve zaken. Dingen die we niet willen, dingen die ons frustreren, dingen die ons eigenlijk niet blij maken. Ik wil je graag laten zien wat het een verandering zal kunnen brengen, in jouw leven en in dat van een ander, als jij meer dankbaar wilt zijn. Dit kan je doen door op zoek te gaan naar wat er WEL is. De artikeltjes die ik schrijf, kunnen je helpen om daar meer aandacht voor te krijgen. Mijn bedoeling is dat je meer aandacht krijgt voor kwaliteit. Tijd nemen voor de kwaliteiten of deugden van je kinderen. ‘KinderKwaliTijd’.

Maar vooral ook om deze kwaliteiten te gaan leren erkennen en benoemen. Want wat heb je aan dankbaarheid als je het niet uitspreekt of laat zien? Dit is een belangrijke karaktereigenschap om een vervuld leven te leiden. Je leert dit in de cursus.

Geniet van de kleine dingen

Als je jouw hart openstelt voor de kleine dingen die goed gaan of prettig zijn, voel je jezelf al snel veel opgewekter. Genieten is een levenskunst, zeg ik altijd. We kunnen het allemaal leren. En een fijne bijkomstigheid is, dat het erg aanstekelijk kan zijn! Als gezinscoach zie ik vaak grote verandering in de sfeer in huis als dit wordt toegepast. Mooi om eens een lijstje te maken van wat je waardeert in je partner, kind en/of collega en je daar wat meer op te richten.

 

Waardering

Waardering is een belangrijke basisbehoefte. Soms is het lastig dat aan anderen te geven, omdat je het zelf misschien te weinig ontvangen hebt. Daar kan je best wel wat hulp bij nodig hebben. Ik kan en wil je daar graag bij helpen, het is goed om dat te beseffen en ook je partner of een goede vriend(in) daarin te betrekken. Als we onszelf niet gewaardeerd voelen, kan je niet in je kracht staan als volwassene. Geef jezelf ook waardering en kijk eens dankbaar naar wat jezelf allemaal voor elkaar krijgt. Ook hier gaat het om kleine, misschien wel alledaagse dingen!

Dankbaarheid betekent dus: blij zijn met wat je hebt. Met een houding van dankbaarheid zie je wat er WEL is, in plaats van wat er niet is. Soms lukt het je achteraf pas je dankbaar te voelen, bijvoorbeeld als iets goed is afgelopen. Dankbaarheid kan je helpen om op het moment zelf te genieten van de kleine dingen. de wereld heeft je zoveel te bieden. Dankbaarheid maakt dat je je tevreden en gelukkig voelt.

Olie van overvloed en dankbaarheid

Wil je meer het gevoel van overvloed ervaren? Kunnen zien wat er WEL is? Dan kan Wild Orange heel goed helpen! Deze sinaasappelolie is heerlijk fris en ook erg lekker in je drinkwater! Olie van Citrusvruchten is goed voor dagelijks gebruik en helpt je lichaam te reinigen op meerdere niveau’s.

lees meer

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en evt. andere producten die ik hier noem, zijn geen officieel geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.