Cedarwood

cedarwood-Soms is het goed om eens te kijken naar de eigenschappen of kwaliteiten van een plant of boom, omdat dit ook terugkomt in het karakter van hun specifieke essentiële olie. En zo is het beter voor te stellen wat deze olie voor je kan betekenen. Cederhout is duurzaam, licht, zeer stabiel en goed bewerkbaar omdat het een rechte draad en een fijne nerf structuur heeft. Cederhout komt van de boom Ceder (Cedrus), dat onderdeel is van de soort coniferen en dennenfamilie. Een cederboom kan echter wel 40 tot 50 meter hoog worden.

Schimmel en insecten werend

Cederhout (Red Cedar) bevat veel essentiële olie dat er op een natuurlijke wijze voor zorgt dat het hout bestand is tegen rot (te veel vocht), schimmel en insecten. In de VS en Canada wordt Cederhout veel gebruikt voor de bouw van woningen. Dankzij de cederolie is het de enige houtsoort die onbehandeld (on-geïmpregneerd), van het ene naar het andere land of werelddeel vervoerd mag worden. Ceders zijn bekend vanwege het heerlijk geurende hout. Deze geur heeft een (voor ons plezierige) eigenschap die onaangenaam is voor motten, blokjes van dit hout worden gebruikt als natuurlijk middel om motten tussen kleding te weren.

Kalmerend voor zenuwen en luchtwegen

Cederhout, wordt ook vaak gebruikt als houtsoort voor bovenbladen van akoestische gitaren. Dit komt omdat het hout erg goede tooneigenschappen heeft. Bijzonder toch? De essentiële olie ‘Cedarwood’ is versterkend voor de zenuwen als de mooie tonen van muziek. Het helpt je ook ontspannen slapen. Weet je nog hoe het hout eruit ziet? Een rechte draad met een fijne nerfstructuur… Netals onze longen. De natuur is wonderlijk mooi en de overeenkomsten zijn niet toevallig! Gebruik de olie in een diffuser (vernevelaar) of verdund op de huid.

Beschermend voor de huid

Zoals de essentiële olie van Cedarwood het hout beschermt, en de woningen de mens,  zo zal het ook je huid beschermen. Vele huidaandoeningen zullen verbeteren! Ook de urinewegen worden ook beschermd door de eigenschap van te veel vochtopname te voorkomen. Vertaalt betekent dit dat het urine afdrijvend is, zodat de blaas goed en volledig geleegd wordt en er minder kans op ontsteking is.

De essentiële olie van Cedarwood neem je NIET in, zoals dat bij veel bomenolie niet goed is, behalve bij Frankincense en Myrrh, maar de olie daarvan is niet afkomstig van het hout, maar alleen van het hars. Vetiver is gemaakt van de wortel en mag wel ingenomen worden. Het

De emotionele ondersteuning van Cedarwood: gevoel van saamhorigheid

Cedarwood versterkt het gevoel van kracht en de waarde van saamhorigheid tussen mensen. Voor sommigen van ons is het niet zo gemakkelijk om een verbinding te maken met anderen in een groep. Dit komt vaak door een over-ontwikkeld gevoel van individualiteit en zelfstandigheid. Als je jezelf niet toestaat om ondersteund te worden door familie, vrienden of een andere groep mensen of vereniging ben je altijd sterk op jezelf aangewezen. Dat kan een gevoel geven van zelfredzaamheid, maar ook eenzaamheid en afzondering. Mensen hebben elkaar nodig, de een wat meer dan de ander. Cederhout groeit in groepen en haar essentiële olie inspireert gevoelens van saamhorigheid en ‘er bij horen’, door het hart te openen en zodoende de liefde en de ondersteuning van andere mensen toe te laten.

Sterke persoonlijkheden met veel wilskracht doen er goed aan om hun kracht van individualiteit te koppelen aan de ondersteunende kracht van een groep, dit geeft meer balans en geluk en Cedarwood is hier ondersteunend in. Je kunt dan ervaren dat je niet alleen bent en dat het leven een gedeelde ervaring is. Soms heb je niet eens in de gaten welke familieleden of vrienden eigenlijk altijd voor je klaar staan. Het is wel eens goed om daar naar te kijken. Het leven is zowel geven als ontvangen en als je jezelf daarvoor openstelt, kun je de kracht van groepen en de vreugde van relaties ook ervaren.

Herken je jezelf hierin of ervaar je ongemakken van de huid, longen of urinewegen. Of wil je gewoon wat meer rust en ondersteuning voelen? Bestel dan eens ‘Cedarwood’, het is een aangename zachte warme kruidige boomgeur die je zeker zult waarderen!
Ga naar www.mydoterra.com/annettevanderput

Meer info of hulp bij bestellen? Ga naar de contactpagina.

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik soms noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.