ZenGest voor rust in maag en darmen

ZenGest is een fijne samengestelde olie die kalmerend en verzachtend werkt op je maag- en darmstelsel. Dus onmisbaar in je huisapotheek! Ervaar je dat je maag niet zo relaxed is? Neem eenvoudig een druppeltje ZenGest onder je tong of wrijf je een druppel zachtjes met je vinger tegen je gehemelte. Dus bij een vol gevoel in de maag erg prettig. Als je zwanger bent: alleen op de oren (buitenrand) smeren.

Voor een goede maag- en darmfunctie kan je een druppel of twee op je maag of darmstreek smeren, evt. verdund met kokosolie. En 2 druppels in een glas water opdrinken. (voor jonge kinderen niet innemen, maar alleen smeren en altijd verdunnen, er is ook een verdunde versie: ZenGest Touch.)

Dus als je eten en drinken niet zo goed ‘valt’, kan ZenGest het spijsverteringssysteem in je lichaam stimuleren. Het is goed voor een normale darmfunctie: bevordert een goede stoelgang of helpt de ontlasting juist dikker te maken als dat nodig is.

De samenstelling van ZenGest

DigestZen is een samengestelde essentiële olie van gember, pepermunt, dragon, venkel, karwij, koriander en anijs. (De Europese naam is ZenGest.) Deze kruiden worden in de Natuurgeneeskunde ook ingezet ter ondersteuning van het maag en darmstelsel.

Ginger: is verwarmend, opwekkend en versterkend. Emotioneel zal je meer fysieke energie, liefde en moed ervaren. Gember (Ginger) heeft een kalmerende werking op het verteringssysteem en zal ook bij reizen de maag en darmen kracht geven.
Peppermint: heeft een verzachtende, verkoelende werking en verwijdt de vaten. Is behulpzaam bij winderigheid. Je kunt eventueel zo nodig de werking van ZenGest versterken door een druppel extra Peppermint  te gebruiken.
Dragon of Tarragon, ondersteunt bij het verminderen van slechte eetgewoonten en het verbeteren van de spijsvertering.
Venkel of Fennel is een goede ondersteuning voor de lever en helpt daarom mee om het spijsverteringssysteem te verbeteren. Ook behulpzaam bij het meer in balans brengen van hormonale werking.
Karwijzaad of Caraway is bekend als natuurlijk remedie tegen parasieten (wormen), werkt kramp verminderend en wordt in de natuurgeneeskunde ingezet tegen winderigheid.
Coriander kan helpen de darmen ontspannen. Een kruid dat van ouds ook ingezet werd om ontlasting dikker te maken.
Anijs of Anise is kalmerend en versterkend voor het maag- en darmkanaal.

Gezonde darmen en detox

Naast ZenGest zijn nog andere mogelijkheden om een gezonde werking van je darmen te bevorderen. Ik raad de ondersteuning van GX Assist en PB+ Assist (probiotica) aan als half jaarlijkse kuur. Met eventueel een maandelijkse onderhoudsdosering van de PB+ Assist. Wil je een algehele schoonmaak, een hele detoxkuur, dan volg je de volledige detox kuur.
Terrazyme is een supplement dat je de juiste enzymen geeft, waardoor je een gezonde spijsvertering bevordert. Vraag me ernaar!

Meer Zen met ZenGest

De emotioneel kant van deze samengestelde olie is heel interessant. Sommige mensen hebben de neiging om meer hooi op hun vork te nemen, dan ze aankunnen. Wij hebben het gezegde ook: je ogen zijn groter dan je maag, als je soms teveel op je bord schept en er dan later achterkomt dat je iets wat te enthousiast bent geweest. Geestelijk kan je soms gewoon te veel informatie en stimulatie krijgen dan je aankunt, of ‘verteren’. Je zou dit kunnen zien als een emotionele vorm van indigestie. Kinderen hebben hier ook soms last van. Ze wijzen dan vaak naar hun buik als je vraagt waar ze het voelen. Een beetje verdunde ZenGest smeren op hun buikje zal gelijk verlichting geven. (of gebruik de ZenGest touch roller)

Sommige heftige levenservaringen zijn zo complex en  ‘onbehapbaar’, waardoor er geen goede verwerking plaatsvindt. Je kunt dan  ook interesse in voedsel verliezen, omdat je al zo ‘vol’ zit. Soms geeft je lichaam op andere manieren aan dat het teveel heeft, door een opgeblazen gevoel. Vol zijn, maar toch te weinig krijgen.
Desinteresse en verminderende prioriteit kan ook veroorzaken dat de signalen van het lichaam niet meer worden gehoord, waardoor er (ernstige) tekorten ontstaan. De oliën, in deze samengestelde olie, helpen om alles op een rijtje te zetten en weer open te kunnen staan voor nieuwe informatie, nieuwe mogelijkheden, nieuwe vriendschappen en ervaringen. Lichaam en geest kunnen nieuwe informatie en gebeurtenissen beter verteren.

Bestellen

Voor de bestelling van deze heerlijke olie, neem je contact op! Ik leg je graag uit hoe je 25% korting ontvangt. Als je de apotheek van de natuur aanschaft, betaal je maar 15 euro per flesje.

Verkoopprijs ZenGest 15 ml incl. BTW

Detailhandel: € 48,33

Groothandel: € 36,25

Bronvermelding: Emotions and Essential Oils

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! De Essentiële olie en andere producten die ik hier noem zijn geen officiële geneesmiddelen en staan als zodanig ook niet geregistreerd.