Een nieuw begin

Nieuwe mayakalender begint vandaag!

We houden allemaal van een frisse start, opnieuw beginnen…. Ik in iedergeval wel! En gelukkig kan je dat elke keer weer doen.

Elke dag is een nieuw begin, met nieuwe energie! De Maya’s hadden elke dag een ander dagzegel en toon, dit kan je vandaag inspireren. Ik volg dit al een tijdje met Kinweb.eu en Mayawijsheid en eigenlijk klopt het altijd. Ook als ik het achteraf lees, dan denk ik oh… nu snap ik het!

De transits van de planeten geven ook een ritme aan, elke 5 dagen. Ik volg dit met de inzichten van Human design en de GeneKeys. De zon is momenteel in Poort 53 actief: begin. Elke maand is er ook weer nieuwe maan: Een goede tijd om je intenties neer te zetten. Elke seizoen heeft ook weer zijn eigen energie. (Dit was 6 juli begonnen)

Met een nieuw begin is het goed om eerst te evalueren en de nieuwe inzichten die je hebt gekregen door te laten werken. Als je een nieuwe start wilt maken is deze vraag behulpzaam: In welk aspect van je leven wil je vooruit, wil je groeien?

Groei

In de mayakalender (dreamspell) heb ik Geel Zaad als geboortezegel en toon 12 als vibratie. Dat is waarom ik groei als een van de belangrijkste aspecten in mijn leven ervaar. In mijn eigen leven, maar ik zaai ook graag zaad in het leven van anderen. Of dat zal gaan bloeien, is natuurlijk niet aan mij. Maar ik houd ervan om inzicht, overzicht en perspectief te brengen.

Daarom schrijf ik ook graag. En vandaag voelde ik me geinspireerd om een speciaal blog te starten in deze vernieuwende periode. Ook voor mezelf, omdat het mij energie geeft om die dingen te delen, die mij blij maken, verwonderen en een groter inzicht geven.

Kijk bijvoorbeeld eens op mayawijsheid.nl daar kan je je eigen geboortezegel en toon vinden! Er is ook een mooie app.

Maya’s

De Maya’s geloofden dat wij medescheppers zijn van onze eigen werkelijkheid. En hun kalender bestond uit 280 dagen, omdat een baby zoveel dagen nodig heeft om in de moeder te groeien tot de geboorte. Nu kunnen we onze omstandigheden niet altijd veranderen, maar wel hoe we er mee omgaan. En onze groei bestaat voornamelijk uit onze schaduwkanten te leren omarmen en ze met die liefde in het licht te brengen, waardoor de dualiteit verdwijnt. Omdat de andere kant van de medaille altijd een grote gave met zich meebrengt.

Donker bestaat eigenlijk niet, het is het ontbreken van licht. Koude bestaat ook niet, het is het onbreken van warmte. Maar door de tegenstelling kunnen we de andere kant wel ervaren.

De Rode Draak

Vandaag 8 juli, starten we dus met een heel nieuwe Mayakalender.

Het begin met de rode Draak, het de symboliek van een (oer)moeder. De mogelijkheid van scheppende en creatieve kracht. Eerst is er alleen nog maar potentieel. Leegte is nodig om iets te kunnen opvullen. De baarmoeder is een holle ruimte. Zo is er in het begin van een nieuwe schepping, eerst ruimte nodig!

Als je dus iets nieuws wilt beginnen, heb je eerst ruimte te maken! Je zult sommige dingen moet loslaten en ook tijd moet vrijmaken. Leegte is soms erg moeilijk te ervaren. Die leegte kan angst meebrengen. Het is een weg naar overgave en vertrouwen.

De Rode draak staat voor een onvoorwaardelijk vertrouwen. Soms ben je dat kwijtgeraakt door gebeurtenissen in je jeugd, omdat je afwijzing en verstoting hebt meegemaakt. (Of iemand in je familiesysteem geeft deze emotie door.) Het verdriet van alleen zijn of er alleen voor staan, maken veel mensen mee in het leven, door teleurstelling. Daarom is het zo belangrijk om jezelf niet afhankelijk te maken in het vertrouwen in je geliefden en andere mensen. Het vertrouwen waar ik over spreek is een oervertrouwen: dat het leven je altijd zal dragen! Dat je altijd dat krijgt, wat je nodig hebt.

De illusie dat je niet meer eenheid ervaart, waardoor je je alleen voelt, zorgt voor veel verdriet. Ik hoop dat je terug kunt gaan naar binnen, waar jouw Goddelijke vonk zit. Die helpt je te realiseren dat je nooit afgescheiden bent van de Bron, omdat je er deel van uit maakt!

13 dagen golf van groei

De komende 13 dagen kan je in dit thema onvoorwaardelijk vertrouwen groeien. Wat nodig is, is vooral je tijd om regelmatig te pauzeren en bewust te worden wat dit vertrouwen met je doet. Bekijk ook wat je tegenhoudt om in deze overgave te komen.

Als je beseft dat je altijd toegang hebt tot die verbinding met de Bron, omdat je daar zelf deel van uitmaakt… kun je ook kijken naar je leegtes en pijn. Wellicht ervaar je dan dat dit als een vruchtbare bodem kan worden voor een nieuwe start en een nieuwe creatie.

Essentiële olien ter ondersteuning 

Met name de Essentiële olie van Mirre ( Myrrh) kan je helpen om de beschermende kracht van de oermoeder weer in je te ervaren. Het geeft je het geborgen gevoel weer terug.

Hoe dat kan? Onze emoties, gevoelens en gedachten worden bepaald door de chemische stoffen die wij aanmaken onder invloed van onze hersenen. Het lymbisch systeem is hiervoor verantwoordelijk. Nu is het heel eenvoudig dat deze stoffen ook in de natuur te vinden zijn. Stoffen die ons weer tot de lichte zijde kunnen brengen. Dit gaat zelfs gepaard met meer inzicht over onze ‘negatieve’ emotie of schaduwzijde als patroon in ons. Dus een enorme fijne manier om jezelf hiermee te ondersteunen. Lees er hier meer over.

Als volger van dit blog krijg je een flinke korting op deze oliën bij mij. Je krijgt de beste kwaliteit en puurheid in olie en je hoeft niet in te schrijven of maandelijkse bestellingen te doen hiervoor. Ik houd van simpel!

Andere oliën hebben weer hun specifieke kant om andere aspecten aan te raken. Ik kan je helpen de juiste olie te vinden, omdat iedereen nu eenmaal andere obstakels te overwinnen heeft. In dit thema kunnen ook o.a. Geranium, Marjoram, Rosemary, Cypress en Arbovitae een goede keuze zijn. Je kunt altijd een kort online consult inplannen met mij voor 55 euro (40 min).

Tot gauw! Ik vertel je graag meer over wat je de komende tijd kan helpen om meer inzicht te krijgen en te groeien in je (zelf)vertrouwen. 

Veel liefs van Annette

Natuurgeneeskundig therapeut en gezins- en lifecoach