Met Aromatherapie meer emotioneel in balans

The-Science-of-Emotional-Aromatherapy-copy

Aromatherapie is al eeuwen oud. Het werd vroeger al gebruikt bij de Egyptenaren. Maar werd ook ingezet bij andere ver ontwikkelde culturen voor genezing en heling van de gemoedstoestand. Steeds meer mensen ervaren, ook nu, een enorm enthousiasme over de natuurlijke kracht en werking van deze Essentiële (pure etherische) oliën.

Hoe werkt het?

Ervaar je ook wel eens dat de stroom van een emotie zo sterk kan zijn, dat het lijkt dat je niet kunt kiezen hoe je reageert? Zou het niet geweldig zijn als je daar een eenvoudige oplossing voor zou hebben? Essentiële olie helpt je (op een natuurlijke manier) om jouw negatieve emoties om te zetten. Je ervaart: motivatie, opgewektheid, blijheid en meer steun. Je voelt je vol met passie, vergevingsgezindheid, hoop, vrede en rust en hebt meer focus.

Als therapeut werkte ik vroeger veel met Bach remedies. Ik zie veel voordeel om nu met Aromatherapie en dus Essentiële olie te werken. Ze zijn heel hoog energetisch, (ik gebruik alleen olie met een bijzondere en gegarandeerde kwaliteit CPTG) maar werken ook fysiek direct op onze hersenen door er alleen maar aan te ruiken. Ze oefenen directe invloed uit op het limbisch systeem (o.a. hypothalamus, amygdala, hippocampus) dat ons centrum is voor emotie verwerking is. Ook worden hier onze herinneringen, patronen en automatisering van gedrag of handelingen opgeslagen. Dit alles heeft ook een grote invloed op ons hormoonsysteem, die meehelpt om iets met deze signalen te doen. Daarnaast ondersteunen Essentiële oliën ook snel bij lichamelijke ongemakken, als je ze inneemt (kan in veel gevallen) of lokaal smeert (het liefst verdund).

Essentiële oliën ruiken niet alleen lekker. Ze zijn de apotheek van de Natuur. Natuurlijke organische stoffen (koolstofchemie) zoals o.a. alcoholen, ketonen, fenolen, monoterpenen, ethers en esters zijn de bestanddelen van deze etherische olie en ze zijn erg heilzaam voor de mens. Ze hebben allemaal hun unieke eigenschappen. Als deze koolstofketens synthetisch worden nagemaakt in laboratoria (bv voor medicatie), verliest het een groot gehalte van zijn essentie. Ook al is de chemische formule exact hetzelfde; het molecuul gedraagt zich meestal niet meer zoals het natuurlijke variant. (isomeren) Daardoor kunnen er bijwerkingen zijn en verliest de stof bepaalde mogelijkheden om direct effect uit te oefenen op het lichaam.

Emoties worden moleculen

Wist je dat je gedachten en emoties in je hersenen omgezet worden in moleculen? Op het moment dat een gedachte opkomt, zal je hypothalamus, de ‘controlekamer’ in je hersenen, deze gedachte in honderden neuropeptiden omzetten (elk verbonden met de overheersende emotie van de gedachte) Deze neuropeptiden, jouw gedachten, zijn dus eigenlijk moleculen die door je lichaam heengaan. Dr. Candice Pert, neurowetenschapper, pharmacoloog en schrijfster van diverse boeken, heeft met haar onderzoek ontdekt dat deze neuropeptiden door het bloed worden vervoerd en doorgegeven van neuron tot neuron.  Elke neuropeptide past precies op en specifieke receptor, zoals een sleutel op een slot. De aminozuren uit elke neuropeptide, worden dan in je cel opgenomen.

Je gedachten worden dus letterlijk een deel van je cellen in je lichaam. En deze cellen veranderen afhankelijk van de aard van jouw gedachten!
Dit en meer bespreek ik in mijn e-cursus over emotionele balans.

Krachtige samengestelde oliën

Essentiële olie bestaat dus uit stoffen die je lichaam kan omzetten in neuropeptiden die positieve informatie bevatten. Deze speciale serie samengestelde olie ruikt zo lekker dat je ze als parfum kunt dragen! Je kunt ze daartoe verdunnen (1:4) 1 deel olie en 4 delen Fractionated Coconutoil, een zuivere draagolie die de werking optimaal houdt.

Motivate is een samengestelde olie die je motivatie geeft en helpt weer moedig verder te gaan, als je ontmoedigd of onzeker bent of vast zit door terugkomende negatieve gedachten over wie je bent of wat je kunt doen.

Cheer helpt je om stress en sombere of verveelde gedachten om te zetten in opgewektheid, waardoor je anders naar dingen kunt gaan kijken!

Passion zal je inspireren de dingen weer creatief en ondernemend aan te pakken. Je kunt weer vol passie en enthousiasme jezelf tot uitdrukking brengen!

Forgive is een speciale olie die iedereen van tijd tot tijd nodig heeft om zijn/haar hart weer vrij te maken van zwaarte. Ons hart wordt meerdere malen gebroken, maar alleen dan kan het groter worden! Elke keer weer kunnen we opnieuw beginnen en nieuwe kansen geven en benutten. Vergevingsgezindheid is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven! Vergeving van jezelf en anderen is de sleutel voor meer vrijheid en geluk in je leven. Vrijheid omdat wrok of spijt je vastzet en je energie stopzet. Geluk omdat liefde voor jezelf en anderen open relaties bevordert, waardoor je meer jezelf kunt zijn en genieten. Ik gebruik deze olie met veel succes in mijn sessies.

Console is een olie die troost en hoop geeft. Alsof twee liefdevolle armen je omhullen en je helpen vertrouwen dat het weer goed komt. Het geeft je gemoedsrust in moeilijke tijden.

Peace is een bijzondere olie met o.a. Vetiver voor (prikkel)gevoelige mensen en kinderen. Het helpt je om je beter te richten. Je ervaart rust en vrede als je niet afgeleid wordt door onbelangrijke dingen. Concentratie is een belangrijk gegeven voor meer rust in jezelf. Peace is een natuurlijk middel om de werking van neurotransmitters zoals noradrenaline en dopamine weer meer in balans te krijgen.

Aanbieding Aromatherapie kit

Je bestelt deze bijzondere aromatherapie kit mét 25% korting op al je bestellingen voor de speciale prijs van: € 190,00  (excl. € 8,48 verzendkosten) Je ontvangt 6 x 5 ml flesjes, de olie is onverdund.

Bel of app me even, dan help ik je met jouw bestelling en ik beantwoord graag je vragen. Een goede diffuser is wel een aanrader! 06-42882019

Als extra krijg je bij deze aanbieding mijn Cursus – Mood Management 2 twv 35 euro. Hierin kan leren hoe je deze aromatherapie oliën inzet, waardoor je weer kunt gaan kiezen voor hoe je je voelt! Emoties worden in je lichaam gemaakt als reactie op wat er gebeurd. Hoe we hier naar kijken en wat we hier mee doen, dát is aan ons! Mijn cursus helpt je een gezonde kijk te krijgen op emoties en geeft je handvatten om weer meer in balans te komen.

Touch versie

Deze aromatherapie oliën zijn ook verkrijgbaar in een voordelige “Touch” set als rollers van 10 ml. Deze zijn ideaal om mee te nemen en zijn al verdund met kokosolie dus kan je ze gelijk op de huid aanbrengen. Ze zijn allen heerlijk als parfum te dragen en ook voor kinderen geschikt. (je gebruikt de olie dan onder de voeten.)
Prijs:  €133 inclusief verzending en met 25% vaste klantenkorting.

Neem contact op. Ik help je graag met gericht advies en met je bestelling!

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze site noem, zijn geen officieel geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.

Volg je me al op facebook?