Essentiële olie ondersteunt bij frustratie en verantwoordelijkheid nemen

Frustratie kennen we allemaal. Het stoplicht springt net op rood, je baas begrijpt je niet, je kind heeft het moeilijk op school, je hebt te kort geslapen omdat de buren zo lawaai maakten, je beste vriendin wilt haar mening aan je opdringen, je man is weer later thuis….  Het vraagt veel energie van je! Veels te veel. Herkenbaar?

Toch is frustratie een heel mooi signaal. Net als alle emoties kunnen ze leiden tot een besef van noodzaak. Er moet iets veranderen! Er is actie nodig! Frustratie roept om verantwoordelijkheid nemen voor je keuzes! Hè? Maar al die bovenstaande dingen daar kan je toch niets aan veranderen? Daar kies je toch niet voor? Die gebeuren toch? Juist de machteloosheid geeft zoveel frustratie! Ja, ik snap deze gedachtengang wel, maar of het klopt is een tweede. Want keuze heb je altijd. De keuze hoe je op een situatie reageert. Minder frustratie levert je veel op! Je levensenergie blijft veel meer in balans. Zou je willen weten hoe je dat kan aanpakken?

Verantwoordelijkheid nemen

“Frustratie betekent meestal dat je iets aan het leren bent. Het ‘oei ik groei’ effect noem ik dat altijd. Dus prima als je dat voelt! Kinderen worden dan vaak meer aanhankelijk en zijn ook huileriger dan normaal. Als volwassenen hebben we de neiging om ons wat kleiner te voelen of zelfs een ‘slachtoffer’ gevoel te ervaren, omdat je denkt aan verwachtingen te moeten voldoen.” Of omdat jezelf veel verwachtingen hebt. Het is goed om zicht te krijgen op deze verwachtingen, die we allemaal vaak onbewust hebben. Je kunt hier meer over lezen in de eerste module van Heling en emotionele balans, hoofdstuk 2. (“…” is een aanhaling vanuit dit eboek).

Het is niet fijn om je een ‘slachtoffer’ te voelen. En je kunt hier best wel hulp bij vragen. Maar de onmacht en frustratie in je leven gaat alleen weg als je de keuze maakt om ZELF het heft in handen te nemen. Gedragsaanpassingen (zoals bijv. cognitieve gedragstherapie) kunnen daar behulpzaam bij zijn. Ook positieve affirmaties die je gedachtenpatronen zullen veranderen. Zelf heb ik gezien dat Essentiële olie erg behulpzaam zijn daarbij. De informatie van zuivere Essentiële olie wordt rechtstreeks door de brein aangenomen als lichaamseigen stoffen en beinvloeden o.a. onze hormonen en neurotransmitters, waardoor de affirmaties ook veel meer effect hebben.

We zijn niet alleen verantwoordelijk voor de (positieve of negatieve) energie die we anderen geven, maar ook voor wat we toelaten in ons eigen leven. Je kan nooit zeggen dat iemand anders het gedaan heeft. (Kan je wel zeggen, maar het klopt niet.) Je hebt daar zelf keuzes in. Soms als we niet tijdig kiezen raken we verstrikt in de energie van een ander. Goed om daar naar te kijken! En je er van los te maken!

Frustratie kan ook komen omdat je je anders voelt dan anderen. Hooggevoelige mensen (HSP) ervaren dat vaak. Ook deze eigenschap kan je omzetten tot kracht!

Deugden inzichtkaarten

Deze kaarten geven mij altijd een beter perspectief op wat zo’n woord/deugd eigenlijk betekent. Maar ook hoe ik dit beter in praktijk kan brengen. Ik heb toestemming om deze kaarten te posten en in mijn eboeken te gebruiken. Ze zijn copyright! Ik ben Annelies Wiersma van ACT on Virtues erg dankbaar voor de inmiddels jarenlange samenwerking en bijzondere vriendschap  die daaruit mocht voortkomen. Je kunt deze kaarten bestellen op deze pagina.

Essentiële olie

Wil je ondersteuning ervaren in je groei tot meer verantwoordelijkheid, meer vat op je leven en een andere ervaring met frustratie? Ook hier zijn weer diverse oliën aan te bevelen. Elk met hun specifieke werking.

  • Ginger, (gember) deze olie helpt je echt als je meer kracht wilt voelen en het oneerlijke (slachtoffergevoel) achter je te laten.
  • Cardamom geeft je de inspiratie dat je op jezelf kunt vertrouwen en je ervaart dat je jouw leven Zelf in de hand hebt.
  • Fennel (of venkel) ondersteunt jouw verantwoordelijkheidsgevoel en geeft je de moed om te veranderen. Je gaat beter luisteren naar de signalen van je lichaam, waardoor je ook beter (fysiek en relationeel) voor jezelf gaat zorgen. Ongeacht wat anderen van je zeggen volg je je eigen gevoel en integriteit.
  • Motivate is een bemoedigende samenstelling van Essentiële olie, die je energie geeft om je leven aan te pakken en datgene te bereiken wat je voor ogen hebt. Lees meer.

Frustratie staat in relatie tot de Galblaas meridiaan

De galblaas en de spieren kunnen signalen gaan geven als je niet in balans bent en veel frustratie ervaart. Ze vertellen je meer te gaan genieten van het leven, zonder stress en moedigen je aan om jouw plaats in de wereld in te nemen. Sta voor wie JIJ bent en ben geduldig met jezelf en anderen!

In mijn online jaarcursus geef ik ook andere emoties en bijbehorende oliën aan die je kunnen ondersteunen. Vraag een gratis proefles aan, door het contactformulier in te vullen!

Volgende blog zal over vertrouwen gaan. Dat is een goede remedie voor ’te veel zorgen’ (maken of hebben). Volg mij op Facebook en schrijf je in voor mijn inspiratie mail, zie bovenaan de pagina, je ontvangt dan ook een gratis eboekje.

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! De Essentiële oliën die ik hier noem zijn geen geneesmiddelen en staan als zodanig ook niet geregistreerd.