Essentiële olie voor meer zelfvertrouwen 

Zelfvertrouwen is een belangrijke basis voor een prettig leven. Als je onzekerheid ervaart voel je je niet lekker in je vel. Emoties zijn lastig, vooral als je niet weet wat je ermee moet doen. Het zijn signalen die ons informatie geven en roepen om keuze en actie! Dus wat doe je als je je onzeker voelt?

Dit is hoe ik er mee omga:

 • De eerste stap is altijd herkennen van het signaal.  Dus: “hey ik voel me onzeker, wat is er aan de hand?” Bewustwording is echt een heel belangrijk gegeven, alleen dan kan je er iets mee doen.
 • De tweede stap is acceptatie ipv verdringen. Onzekerheid ervaren is OK. Dat geeft rust, even diep ademen.
 • De derde stap is een keuze maken. Ik ga hier iets mee dóen. (Beseffen dat je niet onzeker ‘bent’, maar dit ervaart is belangrijk.) Onzekerheid is een signaal dat aangeeft dat meer zekerheid en zelfvertrouwen nodig is.
 • Stap vier is actie ondernemen om deze zekerheid en zelfvertrouwen te laten groeien. Je kunt dit doen door jezelf te trainen en ondersteunen in deze eigenschappen.

Deugden inzichtkaarten

Mijn advies is eenvoudig. Lees eerst de inspiratiekaart over zelfvertrouwen. Besef dat je jezelf kan oefenen in deze eigenschap, door moed en vertrouwen in te zetten. Je kunt ja zeggen tegen nieuwe dingen en proberen en je bekwaamheid te vergroten. Dit kun je doen door bijvoorbeeld boeken te lezen of een cursus te volgen. Of wellicht door sport of mindfullness training.  Je kunt deze behulpzame inzichtkaarten ook zelf bestellen via deze pagina.

Essentiële olie

Eén van de nieuwe dingen die ik je wil aanraden om te proberen is de ondersteuning van Essentiële olie! Het is geweldig om de hulp van deze bijzondere (etherische) oliën te ervaren die de essentie hebben van wat jij nodig hebt. Namelijk positieve informatie voor het brein, die de overtuiging (wat jij gelooft over jezelf) van je onzekerheid minder belangrijk maakt. Als een soort personal coach, die je moed inspreekt: je kan het WEL! Er zijn vele vormen van onzekerheid. En dus ook specifieke oliën die daar op inspelen en je inspireren met meer zekerheid en zelfvertrouwen op dat gebied. Ik zal er een aantal noemen:

 • Verlegenheid – Cassia
 • Controle willen behouden – Coriander
 • Machteloosheid – Ginger
 • Moeite met acceptatie van je eigen lichaam(svormen) – Grapefruit
 • Schaamte – Patchouli
 • Zelfveroordeling – Bergamot
 • Waardeloosheid – Slim and Sassy (stofwisseling samenstelling Smart and Sassy)
 • Wantrouwen – Passion (inspirerende samenstelling) en On Guard (beschermende samenstelling)

Nog meer oliesuggesties

Als je meer behoefte hebt aan geborgenheid is Geranium een mooie ondersteunende olie! Marjoram helpt je om je meer verbonden te voelen, waardoor je ook anderen meer kunt vertrouwen. Je ziet, keuze genoeg! Word je daar ook onzeker van? Als je niet weet wat je moet kiezen?

Met Lemon zal je veiliger voelen en minder bezorgd. Je ervaart meer vertrouwen je uitdagingen te overwinnen. Maar ook een helderder perspectief of visie over wat je wilt bereiken. Dus een perfecte olie om mee te starten! Erg lekker om dagelijks te gebruiken in je water. doTERRA olie is ook geschikt voor inname als de plant dat ook is! Staat aangegeven op de verpakking, andere merken zijn veelal niet geschikt hiervoor! Je kunt ook enkele druppels in een diffuser (koude vernevelaar) doen. Dus niet verhitten! Eventueel een andere olie naar keuze.

Online-jaarcursus voor meer emotionele balans

In mijn serie de Kracht van Essentiële olie, deel 1 schrijf ik meer over de oliën en dit thema onzekerheid versus zelfvertrouwen. De 3 e-boeken die ik geschreven heb, zijn verkrijgbaar in combinatie de bijbehorende modules of mijn online jaarcursus. Als je een proefles aanvraagt kan je meer lezen en voelen of deze cursus ook wat voor jou is. Deze les hoort bij dit thema.

Alvast een tipje van de sluier:

Zelfvertrouwen in relatie tot de Blaasmeridiaan

De Blaasmeridiaan kan (gedeeltelijk) geblokkeerd of verstoord zijn. Onzekerheid is dan de hoofdemotie die wordt ervaren. Het lichaam kan ook signalen afgeven, die verband houden met deze hoofdemotie. De urinewegen en de blaas kunnen problemen vertonen. Maar ook problemen van botten en de hersenen kunnen hierdoor opspelen. Deze functies kunnen ook ondersteund worden met Essentiële olie. Het is afhankelijk van jouw persoon, welke olie daar het best bij past. Elke olie heeft zijn eigen profiel. Ik help je graag bij het vinden van een passende oplossing!

Volgende blog gaat over de emotie frustratie, die oproept tot verantwoordelijkheid! Geef je op voor mijn inspiratiemail, dan houd ik je op de hoogte! Zie onderaan deze pagina. Je ontvangt een gratis e-boekje over belangrijke dingen die je moet weten over essentiële olie!

Bestellen

Met een basispakket kan je voordelig kennismaken met de oliën en ervaren wat ze voor jou kunnen betekenen! De diffuser krijg je cadeau bij het grotere ‘Home Essentials’ pakket, dat nog meer voordeel biedt en voor de meeste mensen de beste keuze is.

Je kunt de olie ook met 25% klanten korting (groothandelskorting) aanschaffen. Je betaalt jaarlijks een bedrag voor het gebruik van een eigen bestelwebsite. Bij aanschaf van een pakket of bedrag van 150 euro is dit de eerste keer inbegrepen. Ga naar mijn webshop om te bestellen! Kies JOIN and Save. Je bent volledig vrij om een vervolgbestelling te doen of niet. En ik geef graag mijn professionele olieadvies voor je gezondheidsvragen. Wil je meer ondersteuning kan je ook een transformatieconsult boeken.

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend. Dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! De Essentiële oliën die ik hier noem zijn geen geneesmiddelen en staan als zodanig ook niet geregistreerd.