Genieten van de reis

Genieten, doe jij dat ook nu na de zomer? Lekker op vakantie geweest? En waar gaat de reis NU naar toe? Houd je ook zo van reizen? Eigenlijk zijn we altijd op reis. De reis van het leven doorlopen we allemaal en we weten niet altijd waar dat naar toe gaat.

Soms is het pad van je leven omslachtig en kronkelig. Maar ik heb ervaren dat je altijd precies daar bent, waar je moet zijn, zelfs als het niet zo lijkt. Het is belangrijk dat je aanwezig bent op je reis. Als je alles wat je op het pad tegenkomt, kunt omarmen ipv het te bezien als goed of slecht, werkt het mee voor je hoogste goed. Eigenlijk doet dat het altijd wel. Dat zie je vaak achteraf. Als je kunt accepteren wat er is, vind je de sleutel tot innerlijke kracht.

Genieten door in het huidige moment zijn

Hoe is het voor jou als je geen specifieke doelen voor de toekomst hebt en jezelf niet richt op de bestemming? Alles is dan fris en nieuw. Soms is het lastig om alles te accepteren wat zich op de weg van het leven voordoet, vooral als de weg op onverwachte manieren lijkt te draaien en te keren. Het is een daad van moed en geloof om te accepteren wat er gebeurt of wat er is. Zonder oordeel of ontsteltenis toch gewoon door blijven gaan.

Vertrouw erop dat er een plan voor je leven is en dat het zich perfect ontvouwt. Heb vertrouwen dat je op de juiste weg bent.

Het accepteren van “wat is” betekent niet dat je niet kunt werken om dingen te veranderen, want dat kan wel. Maar als je iets tegenkomt dat je niet kunt accepteren, begin dan met voorzichtig te accepteren dat je het niet kunt accepteren. Jezelf toestaan dat je het niet kunt accepteren is een mooi begin om meer vrede in je leven te ervaren en meer te genieten van het NU.

Middelen die je kunnen ondersteunen bij acceptatie en in het NU zijn

In de Natuurgeneeskunde kan je op veel niveau’s ondersteunen. Met coaching, affirmaties, voeding, fytotherapie (kruiden), Bach Remedies, Essentiële oliën en Edelstenen, maar ook met aura/chakra heling, frequentietherapie en familie- of systeemopstellingen. Kijk eens naar de blogs die ik daarover schrijf. Ik vind het leuk om daarover te schrijven, dus als je wilt, blijf op de hoogte via mijn inspiratiemail.

Affirmatie: Ik neem elke dag de momenten zoals ze komen. Ik sta mezelf toe, dat ik het goede in elke situatie of gebeurtenis kan herkennen. Ik waardeer elke kleine vooruitgang, zodat ik kan genieten van een hoopvol leven. Alle dingen werken samen voor mijn hoogste goed.

Bach Remedie Mustard

Er zijn meerdere mogelijkheden die je kunnen helpen, want de keuze hangt ook af van jouw persoonlijkheid. Dit kunnen we heel specifiek in een consult vinden. Maar ik wil vandaag over de energie van de Mosterdplant vertellen. Deze zal je levensvreugde en opgewektheid bevorderen, ook op de dagen dat je je wat minder voelt en daarmee kan je het potentieel van jouw groei en persoonlijke ontwikkeling vergroten. De boodschap die de energie van deze bloem geeft is wees vrolijk! De kleur geel impliceert dat al. We hebben allemaal wel eens van die momenten dat het lastig is. Sta jezelf dan toe om hulp te ontvangen! Mustard moedigt je aan om meer vreugde in je leven toe te laten. Ik weet dat het helpt als je kan accepteren dat het soms ook even minder is.

Mustard Bachremedie om meer levensvreugde en opgewektheid te genieten.

Meer genieten met Essentiële olie: Clary Sage

Praktijk ervaring: met de problematiek van hierboven al beschreven heb ik een cliente aangeraden om elke dag 2 x Clary Sage te smeren op haar onderbuik. Deze plek kan namelijk ook je hormoonhuishouding ondersteunen! Ze was erg enthousiast, had nooit gedacht dat deze olie zo’n uitwerking op haar gemoed zou hebben! Haar energieniveau ging weer omhoog, omdat ze veel meer positieve gevoelens ervaarde! Dat kwam haar hele gezin ten goede!

Clary Sage of Muskaat salie of Scharlei helpt je ontspannen in het moment, zodat je meer hoop ervaart en deze positieve houding jou kan leiden in je leven, ook al zie je jouw pad niet altijd duidelijk voor ogen.

Clary Sage kan erg behulpzaam zijn tijdens een crisis, waar het nodig is om een heel ander perspectief te krijgen. Clary Sage opent de ziel voor nieuwe mogelijkheden en ervaringen, zodat je meer kunt genieten.

Wil je meer informatie of zoek je begeleiding op je pad? Maak een afspraak of app mij op 0642882019


Voor meer inspiratie kan je me ook volgen op facebook als je dat leuk vindt.

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend. Dit houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere remedies die ik noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.