Gezond brood van zaden en noten

Veel mensen ervaren het inmiddels, minder tarwe eten… voelt beter in je buik! Zelf eet ik ook weinig tot geen tarwe. Ik voel mij daar gewoon niet goed meer bij en mijn darmen zijn erg relaxed sinds ik dat niet meer eet. Gelukkig kan ik af en toe wel wat speltbrood of speltpasta eten. Maar dat is misschien 2 x per week. 

Als je geen brood eet, wat eet je dan? Wordt mij vaak gevraagd. Groene smoothies zijn mijn favoriete ontbijt, ’s middags houd ik van groentensoepen en salades, eieren en noten en eet ook wel kaas. Ik maak wel eens pannekoekjes of muffins van ei, amandelmeel en banaan en andere dingetjes. Soms heb ik zin in een rijstewafel met een goede pindakaas en wat choconibs. Of ik eet een restje van de vorige dag. Genoeg keuze, maar ik ben wel erg blij met het initiatief van Noets. Soms heb je gewoon zin in iets anders, of zin om je tanden ergens in te zetten. Dat kan zo lekker in een vers broodje toch? Gemak is voor mij toch ook wel heel belangrijk en deze broden zijn zo gemaakt! De mix met een beetje water, wat olie en zout, is zonder rijzen in een uurtje klaar, vers uit de oven! En goed te bewaren in de vriezer of gewoon in je koelkast (5 dagen) J Je kan van de mix ook crackers maken en het zelfs als paneermeel gebruiken. Je maakt je broodje extra lekker door er wat kaas of wortel of courgette in te raspen!

INGREDIENTEN

Wat zit er in de basis (naturel) mix? Speltzemelen, Haverzemelen, lijnzaad, Zonnebloempitten, pompoenpitten, hazelnoten, walnoten, Amandelen, chiazaad en vlozaad. Dus GEEN tarwe, gist, suiker, E-nummers, verbeteraars en conserveringsmiddelen. Laag in koolhydraten, rijk aan vezels en boordevol anti-oxidanten en omega 3! 

Er is ook een zoetere variant Goji-Cranberry (bevat ook rozijnen) en een Noets Actief met boekweit/haver en maismeel en rozijnen en banaan. De Noets Actief is met de meeste koolhydraten en dus ideaal voor kinderen, sporters en actieve mensen. Erg lekker om pannenkoeken mee te maken!

Ze hebben ook een heerlijke chocolade/kokosmix voor een heerlijk en gezond alternatief voor cake of gebak. Deze lijkt op de Noets Actief, maar daar is pure cacao, kokos, bakpoeder en kokosbloemsuiker aan toegevoegd.

Ik houd van mensen met goede intiatieven! Dus bekijk hun site eens op www.noets.nl 

En als je wat besteld, zet dan in de opmerkingen GH van Gouden Horizon. Wel leuk om ze op zo’n manier de groeten over te brengen van mij. Ik heb inmiddels een leuke mailwisseling gehad met ze!