Goede voeding en een sterker immuunsysteem

Volgens de natuurgeneeskunde ontstaan veel lichamelijke ongemakken doordat het immuunsysteem niet sterk genoeg (meer) is om alle aanvallen van buitenaf aan te kunnen. Dus als eerste moeten we kijken naar de toxische belasting die ons lichaam al heeft. Ongezonde voeding, te weinig beweging, te weinig rust en te veel stress, parfum, deodorant, cosmetica en crème, schoonmaakmiddelen etc.

Goede voeding

Goede Voeding is de basis van een gezond leven. Ik raad je aan om (nog betere) voedingssupplementen te nemen (LLV: Life Long Vitality: bevat (whole food) vitaminen, mineralen, kruiden, essentiële oliën omega’s en cel-versterkers) die ons dagelijks dieet optimaal kunnen aanvullen. Deze LLV is zonder synthetische vitaminen of toevoegingen en heeft een zeer goede biologische beschikbaarheid (opname door het lichaam) en zorgt voor een merkbaar resultaat.


Probeer het gebruik van suiker, tarwemeel en pasta en rijst, zoete (koe)melk en vlees te verminderen. Ze zijn stuk voor stuk voedingsmiddelen die ons immuunsysteem erg verzwakken.
Neem ook vaker een groene smoothie! Ook spelen gezonde darmen een grote rol in onze gezondheid en vooral ook in ons immuunsysteem. Soms heeft gezond eten geen voldoende effect. Het kan zijn dat je darmen geen goede darmflora meer heeft. Daarvoor hebben we Cleanse and Restore (GX assist om de darmen te reinigen en PB+ assist, een effectieve probiotica, die de darmflora weer goed opbouwt.)
Ik help je graag met een passend en effectief voedingsplan!

Gezonde lifestyle

  • Voldoende beweging is ook goed voor de doorbloeding en een betere darmwerking. Minstens een half uur per dag wandelen!! Kan ook in 2 of 3 x. Yoga of Qi Gong is ook een goede manier om je lichaam meer in beweging te krijgen. Maar je kunt ook gaan dansen! Zelf ben ik erg blij met mijn Biodanza ochtenden. Krachttraining is ook belangrijk voor je spieren, die een rol spelen in een goed metabolisme. Als je hier meer over wilt weten, vraag mij dan.
  • Voldoende rust en niet te veel en langdurige stress is ook een belangrijke in dit rijtje van gezonde ‘Lifestyle’. Probeer 7-8 uur te slapen en neem voldoende tijd voor ontspanning ook gedurende de dag! Lavender, Serenity en Frankincense zijn oliën die je kunnen ondersteunen hierbij.
  • Over vermindering van toxische of giftige stoffen hebben we al even gehad, maar die komt op deze plaats. je zult verbaast staan hoeveel toxische stoffen er eigenlijk in huis zijn, voor schoonmaak, maar ook cosmetica… Ook hier kan essentiële olie een uitkomst zijn, dankzij de antiseptische/antibacteriële en antivirale werking, geven deze oliën, zoals OnGuard, bescherming op een natuurlijke manier. En ik bied je graag eenvoudige en heerlijk geurende alternatieven voor je huidverzorging. Iedereen wil toch een gezonde en stralende huid!

wat kan je zelf doen om te ontgiften?

digestZen500

Voor detox (reiniging van gif- en afvalstoffen) kan een regelmatig sauna bezoek kan veel goeds doen… Of een (voeten)bad met wat Celtic zeezout en Rosemary olie. (hoge bloeddruk patiënten gebruiken Ylang Ylang en Marjoram. )(Ben je in verwachting? dan is een detox geen goed idee.)
Citrus oliën zoals Lemon of Lime of Grapefruit kan je wel altijd in jouw drinkwater doen, als hulp voor een goede leverwerking en een heerlijke smaak. 1,5 liter water per dag drinken is een goed streven, naast je andere drankjes.

Het verdient ook de aanbeveling om zoveel mogelijk biologische onbespoten groente (500 g) en 2 stuks fruit te eten. Als je dat moeilijk vindt kan TerraGreens een uitkomst zijn.

Als we de basis goed hebben, goede voeding en kracht om optimaal te kunnen functioneren, zullen de oliën ook beter hun werk kunnen doen! Ik help graag om jou te leren waar ze je het beste in kunnen ondersteunen.

Meer levenskracht met het veelzijdige Collageen van MetaPWR

Ervaar weer energie en kracht met MetaPWR! Leef je mooiste leven!

MetaPWR Advantage is een bijzonder voedingssupplement met maar liefst negen soorten collageen. Deze goed biologisch beschikbare (opneembare) vorm zorgt dat je lichaam de kracht krijgt om te herstellen op alle niveaus! Lees meer over MetaPWR Advantage en bijhorend systeem om je krachtigste zelf weer te kunnen zijn! Ik ben er zelf ook super enthousiast over! Lees meer

Alle producten van MetaPWR dragen bij tot meer energie en kracht; een betere spijsvertering en een gelijkmatige bloedsuikerspiegel. Dit draagt bij tot een betere huid, slaap en humeur. En minder trek in zoet en andere ‘zoethouders’ wat een merkbaar effect op een gezond gewicht zal hebben!

Graag tot ziens

PicturePeople (11 van 12)

Je kunt bij mij de supplementen en Essentiële oliën met 25% klantenkorting bestellen. Ik kan je ook inschrijven met een eigen groothandelsaccount, dit kost eenmalig 24,25. Bij terugkerende bestellingen ontvang je meer korting.

Wil je meer info? neem dan contact op via mijn contactformulier.

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend. Dit houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.