Grapefruit: balans, vrolijkheid en zelfacceptatie

Deze citrusolie zorgt voor meer zelfacceptatie, balans en vrolijkheid in je leven. De Natuur houdt ook van een goede mix, Grapefruit is een natuurlijke kruising tussen de sinaasappel en de Pomelo. Dit is op zichzelf al heel bijzonder fenomeen, maar Grapefruit is speciaal op meerdere gebieden. Alle essentiële olie van citrusvruchten hebben veelal dezelfde toepassingsgebieden, maar Grapefruit is de enige die niet zoveel foto-sensitiviteit (gevoeligheid voor zon) veroorzaakt, waardoor je deze olie wel kunt gebruiken op je huid op zonnige dagen.

Grapefruit kan ook helpen om de productie van uw lichaamseigen glutathion te bevorderen, wat goed is voor zoveel dingen, waaronder anti- veroudering. Neem dus regelmatig een paar druppels in je glas water! Heerlijk verfrissend en erg heilzaam!

Belangrijkste chemische component: d-Limonene

Het belangrijkste chemische bestanddeel van etherische olie van grapefruit is d-limoneen. Limoneen behoort tot de groep van de monoterpenen en bezit sterk opbeurende aromatische eigenschappen. De opbeurende voordelen van limoneen maken grapefruit etherische olie tot een geweldige olie voor aromatisch gebruik. Limoneen heeft ook het vermogen om oliën op te lossen, waardoor het een veelgebruikt ingrediënt is in handreinigers. Bezoek de doTERRA Science Blog voor meer informatie over limoneen en de natuurlijke chemie in essentiële oliën .

Geen zorgen met Grapefruit

De opwekkende werking van Grapefruit is een belangrijke eigenschap. De olie werkt stimulerend en versterkend. Bij stress, zoals o.a. mentale en prestatiestress is het gebruik van Grapefruit Essentiële olie een verademing. Na een miskraam kan deze olie ook ondersteunend werken en door de geur wat troost en verlichting geven in het gemoed. Teruggetrokkenheid, vermoeidheid, PMS en angst worden minder en je kunt weer meer vrolijkheid in je leven toelaten.

Eetpatronen in balans

De essentiële olie van Grapefruit helpt je om jouw relatie met voedsel te herstellen. Ongezonde eetpatronen en terug komend negatief gedrag (bijv. te veel drank of andere drugs die pijn of zorgen onderdrukken) kunnen natuurlijk worden ondersteund door deze olie. Je lichaam zoekt naar balans, maar een snelle oplossing (quick fix) blijkt vaak niet de juiste, toch kunnen deze destructieve patronen kunnen worden doorbroken!

Vochthuishouding weer op orde

Het is ook een reinigende olie ter ondersteuning van je nieren, lymfe- en bloedvaten. Ook kan het huid verstevigend werken bij afvallen. Het helpt je lichaam een teveel aan vocht te verwijderen. Na een lange (vlieg)reis is het goed om Grapefruit olie te zetten, voor je vochtbalans en bij een Jetlag!

Toepassing

Je kunt deze olie (3 – 5 druppels) goed in een diffuser gebruiken! Probeer eens verschillende combinaties! Basilicum, Bergamot, Cypress, Frankincense, Geranium, Lavender, Pepermunt, Rozemarijn en Ylang Ylang zijn allen goede keuzes.

Op de huid kan je het ook zonder problemen onverdund gebruiken (op flex-punten zoals nek, polsen, slapen, voeten) en 2 druppels in een glas water maken een heerlijke verfrissende drank, die ook een droge keel verlichting zal brengen.

Emotionele ondersteuning voor meer zelfacceptatie

Grapefruit ondersteunt een gezonde kijk op je eigen lichaam. Je krijgt meer respect voor je eigen lijf. Veel mensen maken zich zorgen over wat een ander vindt. Vaak verleggen ze hun eigen ideeën naar wat een ander zou denken. Het gekke is, dat dit dan ook soms wordt uitgesproken, maar we moeten beseffen dat de ander slechts spiegelt, wat wij van onszelf vinden. De Essentiële olie van Grapefruit helpt je meer geduld en acceptatie te hebben met jezelf en beter te luisteren wat je lichaam nodig heeft. En daar ook zelf de verantwoordelijkheid in te nemen. Veel eten of zoetigheid lijkt soms een troost. Geen enkele voeding kan het gat in je hart vullen. Dat kan alleen liefde doen. Maar liefde begint bij jezelf. Zet Grapefruit in, als je jezelf strikte diëten oplegt of last hebt van eetbuien of andere verslavingen tegenkomt, die hiermee te maken hebben. De energie van deze olie zal de noodzaak, die je kunt voelen, om gevoelens te onderdrukken met eten, verminderen en je laten beseffen dat je jouw lichaam als vriend kunt vertrouwen, als je liefdevol en met respect naar de signalen wilt luisteren.

Bestellen

Je kunt deze bijzondere Essentiële olie bestellen in mijn webshop. Stel gerust ook je vragen, via mijn contactformulier.

Verkoopprijs incl. BTW
Detailhandel: € 21,67
Groothandel: € 16,25

Bronvermelding: Modern Essentials en Emotions & Essential Oils 

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend. Dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze site noem, zijn geen officieel geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.