Voor een gezonde, stralende huid

Huidverzorging

Vandaag wil ik je graag wat meer vertellen over een stralende huid en huidverzorging.

Mijn inziens is de huid een ondergeschoven ‘kindje’, waar we te gemakkelijk concessies voor maken. Onze huid is het grootste orgaan dat we hebben en heeft een belangrijke beschermtaak. Toch schaden we de huid regelmatig door de synthetische stoffen die in onze huidverzorging zit. Denk bijv aan zeep, douchegel, shampoo, bodylotion, gezichtscrème en andere huidverzorging. Daarom kies ik zelf voor doTERRA producten.

Water en zeep

Ook drinken we misschien te weinig water en/of te veel koffie dat er voor zorgt dat we te weinig vocht hebben om onze huid te ondersteunen in haar belangrijke taak. Door te weinig bewuste aandacht kan veroudering van de huid sneller optreden! Drink ongeveer 2 liter water per dag.

Maar er speelt meer. Zeker nu we onze handen zoveel ‘moeten’ wassen, gaat onze natuurlijke beschermlaag weg, waardoor we, mijn inziens, juist sneller vatbaar zijn. Des te belangrijker een goede zeep te gebruiken zonder synthetische rommel. En liever een zeep die de beschermende taak van de huid juist ondersteunt! On guard handsoap is een fijn alternatief. Maar ook de doTERRA douchegel is fijn als verzorgende zeep, je kunt daar prima wat druppels Onguard aan toevoegen en met water in een zeepdispenser doen, nu de handsoap weg gehamsterd is. 🤪Lees meer over hoe je jezelf en je huid kunt helpen gezond, jong en krachtig te houden!

Een mooie stralende huid

Waar je misschien niet direct aan denkt met huidverzorging is de invloed van wat je eet en drinkt. Maar dat is misschien wel het belangrijkste voor een mooie stralende huid. Een gezond voedingspatroon bestaat uit onbewerkte plantaardige voeding: veel groente en fruit, gezonde eiwitten (denk ook eens aan linzen en kikkererwten), vetten (dus ook avocado, noten) en oliën. Voedsel met suiker, bewerkte voeding en gefrituurd voedsel hebben meestal een slechte invloed op de huid. Hierdoor kunnen onder andere puistjes en huidveroudering ontstaan. Kies daarom vooral voor pure en onbewerkte voeding. Voeding die nodig is om je huid optimaal te laten functioneren. Denk ook aan vitamine C, vitamine E en Omega 3. Deze extra voedingstoffen kunnen een goede ondersteuning bieden voor een gezonde huid.

Vitaminen en omega 3

Life Long Vitality Pack
  • Vitamine C is een krachtige antioxidant en biedt bescherming tegen schadelijke invloeden als UV-straling en milieuvervuiling. Vitamine C verfrist de huid en herstelt huidschade veroorzaakt door de zon. Ook helpt deze vitamine huidoneffenheden te verminderen.
  • Vitamine E is bekend voor de ondersteuning om littekenweefsel te helpen verminderen, daarnaast staat het vast dat deze vitamine er voor zorgt dat de huid minder snel door de zon verbrandt, de huid-barrière versterkt en kleine ontstekingen voorkomt. Het houdt de huid jong en soepel.
  • Omega 3 zorgt voor een zachte, egale huid. Het helpt ook om puistjes te voorkomen en huidproblemen te verminderen. Daarnaast zorgt omega 3 voor een goede vochtbalans in de huid en helpt de productie van huidvet, dat uitdroging voorkomt.

Deze belangrijke voedingstoffen zitten o.a. in doTERRA’s Life Long Vitality, een optimaal en compleet supplementen pakket voor meer gezondheid van je huid, ogen, organen, gewrichten spieren en nog veel meer. Lees meer.

Zelf gebruik ik de Life Long Vitality supplementen dagelijks. Ik eet voornamelijk plantaardig en gezond en ik krijg vaak complimenten over mijn jonge stralende huid en uitstraling. Niemand gelooft dat ik al in de 50 ben. (Of ze zijn allemaal erg aardig.) Dit kan ook een goede optie zijn in jouw bestelling.

Andere factoren in de huidverzorging

Als je een mooie huid wilt, zijn er ook nog andere factoren die meespelen:

  • Denk aan voldoende slaap, zon 7-8 uur per nacht. Want ‘s nachts vernieuwen de huidcellen zich en wordt collageen aangemaakt. Collageen zorgt voor een stevige huid.
  • Genoeg Lichaamsbeweging is erg belangrijk voor je bloedsomloop en zorgt voor een frisse blos op je gezicht. Je kunt makkelijker naar de wc en je kunt afvalstoffen beter afvoeren. Je huid wordt strakker en sterker.
  • Verminder je stressniveau. Gebruik Essentiële olie, doe yoga of meditatie/ontspanningsoefeningen, lach veel en doe dingen waar je gelukkig van wordt. Stress kan huidoneffenheden en huidirritatie verergeren, maar ook huidveroudering veroorzaken. De huid wordt doffer en vochtarm waardoor er rimpeltjes kunnen ontstaan.
  • Stop met roken en verminder alcoholgebruik. Roken breekt vitamine C en collageen af, waardoor rimpels ontstaan. En alcohol (en koffie) kan jou en dus je huid uitdrogen, waardoor een doffe huid en rimpels kunnen ontstaan. De huid wordt droog en minder soepel. Wanneer je veel alcohol drinkt kunnen zichtbare bloedvaatjes in het gezicht ontstaan.

Een mooi startpakket voor een gezonde huid

Kan jouw huid wel een extra oppepper gebruiken?

Denk dan eens aan de bijzondere Salubelle Beauty Blend. Deze olie bestaat uit enkele van de rijkste en zeldzaamste oliën (zoals Frankincense, Myrrh, Rose en Sandelwood) en bevordert een jeugdig uitziende, gladdere huid voor een stralendere teint. Je gebruikt deze olie bijvoorbeeld als serum in je moisterizer.

Ik geef je bij deze Salubelle graag een kort Natuurgeneeskundig consult twv 35 euro cadeau, waar ik persoonlijk gericht, praktische huid en voedingstips geef. Omdat een gezonde huid een reflectie is van hoe je van binnen functioneert.

Dit doen we eenvoudig online met videobellen. (bijv met whatsapp of Facetime)

Bestellen

Neem contact op via de contactpagina of geef een whatsapp 06-42882019, dan regel ik je bestelling snel en eenvoudig.

Salubelle 10 ml
Verkoopprijs incl. BTW: € 121,00
Groothandel: € 90,75 

Life Long Vitality pack € 87,25 (alleen via mij of via een LRP bestelling, ik informeer je graag over de mogelijkheden.)

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! De Essentiële olie en andere producten die ik noem, zijn geen officieel geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.