Voor een gezonde, stralende huid

Huidverzorging

Vandaag wil ik je graag wat meer vertellen over een stralende huid en huidverzorging. Vooral nu het weer bijna moederdag is. En we onze moeders graag willen verwennen met lekkere huidverzorging en geuren, zoals zij ons altijd verwennen met hun liefde.

Mijn inziens is de huid een ondergeschoven ‘kindje’, waar we te gemakkelijk concessies voor maken. Onze huid is het grootste orgaan dat we hebben en heeft een belangrijke beschermtaak. Toch schaden we de huid regelmatig door de synthetische stoffen die in onze huidverzorging zit. Denk bijv aan zeep, douchegel, shampoo, bodylotion, gezichtscrème en andere huidverzorging. Daarom kies ik zelf voor doTERRA producten.

Water en zeep

Ook drinken we misschien te weinig water en/of te veel koffie dat er voor zorgt dat we te weinig vocht hebben om onze huid te ondersteunen in haar belangrijke taak. Door te weinig bewuste aandacht kan veroudering van de huid sneller optreden! Drink ongeveer 2 liter water per dag.

Maar er speelt meer. Zeker nu we onze handen zoveel ‘moeten’ wassen, gaat onze natuurlijke beschermlaag weg, waardoor we juist sneller vatbaar zijn voor bacteriën en virussen. Des te belangrijker een goede zeep te gebruiken zonder synthetische rommel. En liever een zeep die de beschermende taak van de huid juist ondersteunt! On guard handsoap is een fijn alternatief. Maar ook de doTERRA douchegel is fijn als verzorgende zeep, je kunt daar prima wat druppels Onguard aan toevoegen en met water in een zeepdispenser doen, nu de handsoap weg gehamsterd is. 🤪Lees meer over hoe je jezelf en je huid kunt helpen gezond, jong en krachtig te houden!

Een mooie stralende huid

Waar je misschien niet direct aan denkt met huidverzorging is de invloed van wat je eet en drinkt. Maar dat is misschien wel het belangrijkste voor een mooie stralende huid. Een gezond voedingspatroon bestaat uit onbewerkte plantaardige voeding: veel groente en fruit, gezonde eiwitten (denk ook eens aan linzen en kikkererwten), vetten (dus ook avocado, noten) en oliën. Voedsel met suiker, bewerkte voeding en gefrituurd voedsel hebben meestal een slechte invloed op de huid. Hierdoor kunnen onder andere puistjes en huidveroudering ontstaan. Kies daarom vooral voor pure en onbewerkte voeding. Voeding die nodig is om je huid optimaal te laten functioneren. Denk ook aan vitamine C, vitamine E en Omega 3. Deze extra voedingstoffen kunnen een goede ondersteuning bieden voor een gezonde huid.

Vitaminen en omega 3

Life Long Vitality Pack
  • Vitamine C is een krachtige antioxidant en biedt bescherming tegen schadelijke invloeden als UV-straling en milieuvervuiling. Vitamine C verfrist de huid en herstelt huidschade veroorzaakt door de zon. Ook helpt deze vitamine acne te verminderen.
  • Vitamine E is bekend voor de ondersteuning om littekenweefsel te helpen verminderen, daarnaast staat het vast dat deze vitamine er voor zorgt dat de huid minder snel verbrandt, de huid-barrière versterkt en ontstekingen tegengaat. Het houdt de huid jong en soepel.
  • Omega 3 zorgt voor een zachte, egale huid. Het helpt ook om acne te voorkomen en eczeem verminderen. Daarnaast zorgt omega 3 voor een goede vochtbalans in de huid en helpt de productie van huidvet, dat uitdroging voorkomt.

Deze belangrijke voedingstoffen zitten o.a. in doTERRA’s Life Long Vitality, een optimaal en compleet supplementen pakket voor meer gezondheid van je huid, ogen, organen, gewrichten spieren en nog veel meer. Lees meer.

Andere factoren in de huidverzorging

Als je een mooie huid wilt, zijn er ook nog andere factoren die meespelen:

  • Denk aan voldoende slaap, zon 7-8 uur per nacht. Want ‘s nachts vernieuwen de huidcellen zich en wordt collageen aangemaakt. Collageen zorgt voor een stevige huid.
  • Genoeg Lichaamsbeweging is erg belangrijk voor je bloedsomloop en zorgt voor een frisse blos op je gezicht. Je kunt makkelijker naar de wc en je kunt afvalstoffen beter afvoeren. Je huid wordt strakker en sterker.
  • Verminder je stressniveau. Gebruik Essentiële olie, doe yoga of meditatie/ontspanningsoefeningen, lach veel en doe dingen waar je gelukkig van wordt. Stress kan eczeem en acne verergeren, maar ook huidveroudering veroorzaken. De huid wordt doffer en vochtarm waardoor er rimpels kunnen ontstaan.
  • Stop met roken en verminder alcoholgebruik. Roken breekt vitamine C en collageen af, waardoor rimpels ontstaan. En alcohol (en koffie) kan jou en dus je huid uitdrogen, waardoor een doffe huid en rimpels kunnen ontstaan. De huid wordt droog en minder soepel. Wanneer je veel alcohol drinkt kunnen zichtbare bloedvaatjes in het gezicht ontstaan.

Een mooi startpakket voor een gezonde huid

Kan jouw huid wel een oppepper gebruiken? Dan heb ik echt een heel bijzonder startpakket voor je! Voor jezelf én je moeder! Een leuk moederdag pakket (voor jullie samen) op maat voor 250 euro. Dit kan er bijvoorbeeld zo uit zien: 2 x Douchegel, Onguard 15 ml , 2 zeepdispensers, 2 x Verage huidverzorgingset met Cleanser, Toner en Moisterizer, allemaal zonder synthetische rommel of parfum én met pure essentiële oliën.

Je krijgt de bijzondere Salubelle Beauty Blend twv 121 euro gratis deze mei maand. Deze olie bestaat uit enkele van de rijkste en zeldzaamste oliën (zoals Frankincense, Myrrh, Rose en Sandelwood) en bevordert een jeugdig uitziende, gladdere huid voor een stralendere teint. Je gebruikt deze olie bijvoorbeeld als serum in je moisterizer.

EN ik geef je ook graag een Natuurgeneeskundig consult twv 70 euro cadeau, waar ik persoonlijk gericht, praktische huid en voedingstips geef. Omdat ik graag wat extra’s wil doen en persoonlijk wil begeleiden. Dit doen we eenvoudig online met videobellen. (bijv met whatsapp of Facetime)

Zelf gebruik ik de Life Long Vitality supplementen dagelijks. Ik eet veel plantaardig en gezond en ik krijg vaak complimenten over mijn jonge stralende huid en uitstraling. Niemand gelooft dat ik al in de 50 ben. (Of ze zijn allemaal erg aardig.) Dit kan ook een optie zijn in je pakket. Je ontvangt dan naast de supplementen: 1 x Douchegel, Onguard 15 ml, zeepdispenser, en de 3 delige huidverzorgingsset. Je mag ook zelf je pakket samenstellen. De extra Salubelle is een promotie van doTERRA en vereist 200 bestelpunten. Binnenkort meer over de Salubelle in mijn blogs.

Bestellen

Neem contact op via de contactpagina of geef een whatsapp 06-42882019, dan regel ik je bestelling snel en eenvoudig.