Balance, in evenwicht met Frankincense

Een van mijn favoriete olie is de Balance (grouding Blend). Een mix van 5 bijzondere oliën die mij gewoon erg blij maken. De geur stond me gelijk aan toen ik het voor de eerste keer rook. Ik ben in Arnhem opgegroeid en ging graag naar het bos. Door de geur van Black Spruce (Zwarte Den) voelde ik me gelijk ’thuis’ met deze samengestelde olie.

Black Spruce heeft naast een heerlijke relaxte frisse bosgeur, veel bijzondere eigenschappen, waardoor je meer lichamelijke en geestelijke kracht ervaart. Het geeft je moed en energie om door te zetten. Wil je jouw actieve leven meer ondersteunen, dan zullen de alpha pinenen in deze olie (natuurlijke chemische stoffen) jouw gewrichten meer lenigheid verschaffen. (dus lekker in een massage olie) Voor mij werkt het prima op mijn sinussen en opent het mijn longen ook meer. Het is ook goed voor de bloedcirculatie en stimuleert het immuunsysteem. Ook helpt het met ‘aarden’ en emoties te verwerken. Gewoon een prachtig middel om in te zetten in de Natuurgeneeskunde.

Frankincense

Naast Black Spruce bevat Balance ook Frankincense. Deze olie is de grote Heler onder alle essentiële oliën en is een belangrijk ingrediënt in deze samengestelde olie. Door de sesquiterpenen worden de pijnappelklier en de hypofyse (beiden regelen de hormonale balans) beter voorzien van zuurstof, waardoor ze hun werking meer optimaal kunnen doen. Op werkelijk alle gebieden ondersteunt deze olie je gezondheid en je welbevinden. (Echt de moeite waard om te kijken wat deze olie allemaal kan betekenen!)

Als geen ander bevordert deze olie gemoedsrust en een gevoel van evenwichtigheid. Het kan een belangrijke rol spelen in de reparatie van het DNA en RNA! Werkt als ontspanner voor je spieren en zenuwen en helpt je weer richting, evenwicht en duidelijkheid te vinden.

Andere ingrediënten voor meer Balans

Balance is een zeer aardende samenstelling en bevat naast Black Spruce en Frankincense ook nog de essentiële olie van Ho Wood, Blue Tansy (Marokkaanse Kamille), Duitse (Blauwe) Kamille.

  • Ho Wood heeft een rustgevende/kalmerende werking op huid, geest en lichaam en creëert een gevoelens van vrede en vriendelijkheid.
  • Marokaanse Kamille is heel zacht voor de huid, helpt deze te verjongen, maar geeft ook zachtheid op een andere manier. Het kan je boosheid verzachten en je helpen weer meer grip op de situatie te krijgen door zelfbeheersing te bevorderen. Ze helpt de de lever zacht te reinigen en heeft ook een kalmerende uitwerking op het lymfesysteem.
  • Duitse Kamille is verzachtend voor je spieren en gewrichten. Spanning en stress kunnen ook verminderen.

Emotionele werking

De zachte energie van de samengestelde olie Balance, ondersteunt hyperactieve kinderen met meer rust, omdat ze minder prikkelgevoeligheid ervaren. Maar ook voor volwassenen werkt deze olie goed om beter te aarden. Het versterkt de verbinding met het onderlijf en met de aarde. Dit is vooral nodig als je veel in je hoofd zit, met denken en praten en geestelijke belasting. Het is HET middel voor ‘lucht’ types, die lange termijn toezegging in werk of relaties uit de weg willen gaan en meer met de wind mee willen waaien. Deze samenstelling helpt je herinneren dat om je plannen, doelen en wensen te realiseren je gericht moet blijven werken en doorzettingsvermogen moet toepassen, totdat het ook daadwerkelijk gerealiseerd is in de fysieke wereld. Het helpt je meer geduld te hebben en verschaft je meer innerlijke kracht om je verantwoordelijkheden in het leven aan te kunnen.

Matigheid is niet te veel hooi op je vork nemen

Balans vinden heeft bij mij altijd te maken met de deugd of kwaliteit matigheid. Soms weet je wel dat je eigenlijk teveel hooi op je vork neemt. Niet doen! Blijf bij jezelf en je innerlijke wijsheid! Dit weet ik echt uit ervaring! En als je een steuntje in de rug kan gebruiken is ‘Balance’ een goede en heerlijke keuze. Je kan weer opgelucht ademhalen, alsof je je hart ophaalt in een mooi en rustgevend bos. Ook zal je keelchakra opengaan, waardoor je duidelijker je grenzen kan communiceren en je zult echt in staat zijn om steviger en met beide benen op de grond te staan!

Balance is een aanrader voor alle bijzonder prikkelgevoelige mensen en volwassenen en kinderen die moeilijkheden ondervinden door hun diagnose.

Balance is een van de ‘Moodmanagement’ oliën

moodmanagement NL

Naast Balance is er ook Serenity, Citrus Bliss en Elevation. Stuk voor stuk hele bijzondere oliën voor je gemoedstoestand met elk hun taak.

De reden dat essentiële olie zo eenvoudig je humeur kunnen beïnvloeden is dat de moleculen rechtstreeks door de hersenbarrière naar je limbisch systeem gaan, waar het regelcentrum van je emoties ligt. Daar wordt ook opdracht gegeven om hormonen aan te maken, die je gemoedstoestand beïnvloeden.

Bestellen

Je kunt Balance bestellen voor € 32,27  door eenvoudig contact op te nemen, ik kan je dan 25% korting bieden. Je krijgt van mij een gratis adviesgesprek. Je kunt de hele ‘mood’ set (4 oliën) voordelig aanschaffen, de Citrus Bliss is dan gratis.

Bronvermelding: Emotions & Essential Oils en http://www.miracleoils.ca

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik soms noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.