Kinderen, opvoeden en zachtaardigheid

Met heel veel liefde en zachtaardigheid houdt dit meisje het klein diertje vast. Zachtaardigheid betekent zacht van aard zijn, vriendelijk tegenover de mensen en dieren rondom je heen. Je beweegt je voorzichtig en doet zachtjes, zodat er niets kapot kan gaan. Je schreeuwt niet, maar spreekt met een zachte en liefdevolle stem…

Maar als je kind zo thuis komt: helemaal onder de modder, wat denk je dan?image
Voor je reageert, kijk eens goed en zie haar/zijn meesterschap!

Kinderen opvoeden

Wij kunnen met onze kinderen leren van elke situatie! Kinderen opvoeden valt echt niet altijd mee. We hebben/nemen vaak geen tijd genoeg om rustig te kijken en te reageren. Dat is jammer, want daardoor raken kinderen in de war en leren ze dingen af die ze in hun onschuld spontaan goed doen.

Kijk naar je kind, kijk wat het (wel) laat zien. Neem de TIJD en bedank voor de kwaliteit die ze ontwikkelen. Ja, het is misschien lastig (kwalijk?) om alles weer schoon te maken… Maar is opvoeden niet opbouwen?

Een beetje modder kan geen kwaad, maar als we zelf onze zachtaardigheid vergeten, is dat modder die je niet zo makkelijk kan afwassen.

Zachtaardigheid

“ZACHTAARDIGHEID betekent zacht van aard zijn. Je bent vriendelijk tegenover mensen en dieren en de wereld rondom je. Je beweegt je voorzichtig, zodat er niets kapot kan gaan. Je doet zachtjes met een baby of met een breekbaar kopje. Je raakt tere bloemen of kwetsbare spullen heel voorzichtig aan. Je schreeuwt niet, maar spreekt met een zachte en liefdevolle stem. Met zachtaardigheid wil je niets of niemand kwaad doen.”

Kwaliteiten of deugden leren inzetten in de opvoeding van kinderen is een onderdeel van de Gezinscoaching Online opvoedcursus. Het is belangrijk om die kwaliteiten in jezelf en anderen te gaan zien en de kaartenset: Deugden voor Kinderen van uitgeverij Act on Virtues is daar een belangrijk hulpmiddel bij. Als je weet hoe een deugd of kwaliteit er uitziet, is het makkelijker om daar voor te kiezen en daar ook je grenzen duidelijk mee te krijgen. We richten de aandacht op welk gedrag we willen laten zien en dus niet op wat niet mag! Dat is veel plezieriger opvoeden en duidelijker voor je zelf en het kind!

Essentiële olie

Soms is het moeilijk om zachtaardig te zijn, omdat je dit als kind/jongere wellicht niet genoeg ontvangen hebt. Het is mooi om te weten dat je ondersteuning kunt vinden in Natuurlijke remedies zoals de heerlijk geurende Essentiële olie Ylang Ylang. Deze olie zit ook in Serenity.

Je kunt deze olie en andere makkelijk te bestellen op mijn webshop of neem contact met mij op voor jouw vragen hierover.

Ik heb ook een cursus gemaakt om je innerlijke kind meer aandacht te geven. Dit is voor iedereen, die persoonlijk wil groeien en meer zachtaardigheid wil ontwikkelen door jezelf beter te gaan begrijpen in je emoties en behoeften. Ik vertel je er graag meer over. Doe gerust eens een transformatieconsult om te ervaren wat je nodig hebt om meer bij jezelf te komen!