Lavendel, rust en ontspanning

Lavendel staat bekend om zijn rustgevende en verzachtende werking voor zowel lichaam als geest! Lavendel ofwel Lavender (Lavandula Augustifolia) is een bekende en veel gebruikte essentiële olie, omdat de werking zo veelzijdig is.

Wist je dat er wel bijna 15 kg lavendelbloemen voor één doTERRA flesje Lavendel olie (15 ml) gebruikt wordt? Dat is de kracht van doTERRA olie. Je hebt dan ook maar heel weinig nodig voor een snel resultaat.

Deze zuivere en 100% essentiële olie is de echte Lavendel zoals uit Zuid Frankrijk!! Als je het flesje open doet weet je dat gelijk. Heerlijk! Door de grote aanvraag wordt deze olie nu ook in Bulgarije geoogst. Met exact dezelfde (natuurlijke) chemische structuur van de Lavendelolie door dezelfde klimaat-omstandigheden en grond en hoogte etc (dit is enorm van belang voor de kwaliteit!)

Gebruik

Als je niet weet welke olie je moet gebruiken, gebruik je Lavendel! Je kunt deze pure Lavendel ook innemen door 1 of 2 druppels onder de tong te gebruiken. Dit innemen kan meestal niet met andere merken! De olie die ik gebruik heeft gegarandeerd 100% natuurlijke en pure essentiële olie, direct van de plant, dat is het verschil. Geen andere plantenonderdelen zijn toegevoegd.

Let op: Kinderen mogen de olie nog niet innemen en op de huid altijd verdunnen met kokosolie.

Probeer dit ook eens:

 • Voeg een paar druppels toe aan badwater (vermengen met wat zeep) voor extra ontspanning of breng aan op de slapen of achter in de nek.
 • Voeg Lavendel toe aan je gezichts- of bodylotion voor het verminderen van oneffenheden op de huid. (Ruikt ook nog eens heerlijk!)
 • Doe een aantal druppels Lavendel onder je voeten voor het naar bed gaan.
 • Een paar druppels in je eigengemaakte chocola!

Toepassing Lavendel

Het kan je ondersteunen tijdens seizoensgebonden ongemakken (pollen in de lucht) of geprikkelde huid. Je kan het plaatselijk verdund smeren of in de nek (met daarna wat Peppermint).

Lavendel kan verzachtende ondersteuning geven bij kleine ongemakken van de huid zoals: rode, ruwe, schrale, droge en gevoelige huid en lippen; zonnebrand; kloofjes; rimpels; droog haar (roos) of haaruitval. En ter verzorging en verzachting van de huid bij insecten- en kwallenbeten.

Tip: Zelfs fruitvliegjes zijn verleden tijd!  (lavendel is ook erg goed bij luis op rozenstruiken)

Rust en ontspanning

Geestelijke ondersteuning voor: meer geestelijke veerkracht. Dus bij stress/spanning , een snel geïrriteerd gevoel of een druk en rusteloos gevoel in je hoofd. Het bevordert ook de nachtrust.

Omdat Lavender zoveel rust geeft en invloed heeft op het parasympatische zenuwstelsel,  is het weldadig voor het hart en zenuwen.

Voor Moeder en Kind

 • Ter ondersteuning van een gezonde huid, luieruitslag, maar ook als je kindje verdrietig is door het doorkomen van tandjes of andere ongemakken.
 • Een beetje verdunde Lavendel onder de voetjes ’s avonds zorgt vaak voor een betere nachtrust, voor zowel ouder als kind!
 • Een paar druppels Lavendel olie in een diffuser elke dag, is heel goed voor de moeder na de bevalling, ook preventief ter voorkoming van sombere of zwaarmoedige gevoelens.
 • De uitgerekte huid 2 x per dag lekker insmeren met verdunde Lavendel.
 • Ook bij gevoelige borsten en tepels, kan Lavendel verzachting bieden.
  Bij plaatselijke toepassing altijd een beetje te verdunnen met kokosolie. (1 of 2 druppels met een theelepel kokosolie vermengen. Fractionated coconutoil is een kokosolie die alleen de vloeibare delen bevat.) Maar de kant en klare verdunde roller (Lavender touch) is wel erg handig én veilig gedoseerd voor je baby.
  LET OP: Sommige kindjes reageren met de huid heel goed op Lavendel, maar ervaren geen extra geestelijke rust van deze olie, neem contact met mij op voor een goed alternatief!

Lavendel kan in mijn ogen echt niet in jouw huisapotheek ontbreken! Het is kalmerend en verzachtend, geeft een goed effect voor een gezonde huid.

Bevrijding door open en eerlijke communicatie

Lavendel geeft een positief effect op je gemoedstoestand. Je kunt je ware gedachten en gevoelens beter uitdrukken omdat je minder onzekerheid ervaart. Lavendel heeft effect op het gebied van jezelf niet gehoord en gezien te voelen. Je kunt Lavendel gebruiken, als je je liever verstopt achter een masker en je ware zelfexpressie blokkeert. Als je je zelf uit, dan is het belangrijk dat er verbinding is met je hart en je ziel, dat is soms moeilijk.

Lavendel ondersteunt bij normale gevoelens van angst en spanning. En kan je helpen dit los te laten, zodat je jouw echte zelf makkelijker kunt laten zien en uiten. Onveiligheid voelen als je jezelf eerlijk uit, is vaak het gevolg van nare ervaringen uit het verleden. Sterke emoties zoals: niet geliefd, niet gehoord en/of onbelangrijk zijn, spelen een grote rol. Lavendel kan je de moed geven om emotioneel eerlijk te zijn en je innerlijke gedachten en verlangens te delen. Als je dat probeert, zal je je bevrijd voelen en meer onvoorwaardelijke liefde en acceptatie ervaren, van zowel jezelf als anderen.

Neem contact op voor 25% groothandelskorting. Meer weten? Bel me gerust voor een gratis adviesgesprek!

Verkoopprijs Lavender (Lavendel) 15 ml incl. BTW
Detailhandel: € 31,00
Groothandel: € 23,25

Bronvermelding: Emotions & Essential Oils 

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze website noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.