Mirre, bescherming en herstel moederliefde 

Myrrh (mirre) biedt bescherming en moederliefde door de moeder relatie en de verbinding met Moeder Aarde te herstellen, zoals Frankincense met vader en de Hemelse Vader. (Father Sky, het Universum, God).

Eigenschappen: anti-infectueus, ontstekingsremmend, antiseptisch, antitumor, samentrekkend en versterkend.

Gerelateerde lichaamsproces(sen): hormonaal stelsel, immuunstelsel, en zenuwstelsel; huid.
Aromatische invloed: Het bevordert de bewustwording en is opbeurend.
Werkt goed in combinatie met: Frankincense, Lavendel, Sandelhout en alle specerijen oliën.

Mirre: bescherming en herstel moederliefde

Als er blokkades in de moeder-kind band zijn ontstaan, zal Myrrh een krachtige ondersteuning zijn. De scheiding tussen moeder en kind (op welke manier dan ook) zal worden geheeld, maar ook zal de band met de natuur (Moeder Aarde) hersteld worden. De energie van Myrrh is als de warmte en verzorging van een liefdevol moeder voor haar kind en zal gevoelens van veiligheid en geborgenheid geven.
De pijn van het gemis (van verbinding) met betrekking tot geboortetrauma, adoptie, slechte voeding/verzorging, verlatenheid en andere nare ervaringen van de jeugd, zullen worden verzacht.
Als de moeder-kind band verstoort is, zal het vertrouwen (in anderen en in het leven) sterk verminderen, omdat gevoelens van angst en onveiligheid overheersen. Myrrh helpt met het gevoel van vertrouwen te herstellen, ook bij ernstig jeugdtrauma. De zekerheid van de ‘goedheid’ van het leven, zal weer terugkomen en je zal je meer thuis voelen op deze Aarde.
Zoals het Colostrum (de eerste moedermelk) heel rijk is aan voeding en antistoffen, om de baby te beschermen tegen ziektekiemen en andere ‘ongewone’ stoffen die buiten de baarmoeder aanwezig zijn, zal Myrrh je beschermen tegen de schadelijke effecten en tegenstellingen en je kracht geven om hier mee om te gaan.

Andere toepassingen

Myrrh geeft natuurlijke ondersteuning  bij een schrale/ gebarsten huid, verstopping, dysenterie, tandvleesaandoeningen, ziekte van Hashimoto, hepatitis, te snel werkende schildklier, infecties, levercirrose, huidzweren, striae, maagzweren (ook in de twaalfvingerige darm), lekkende wonden en kanker.

Deze bijzondere veelzijdige essentiële olie kan ook helpen voor meer eetlust, astma, voetschimmel, candida, catarre (slijm), hoest, eczeem, spijsvertering, dyspepsie (verminderde spijsvertering), winderigheid (gas), schimmel infectie, tandvleesontsteking, aambeien, zweertjes in de mond, ontzwellen van de prostaatklier, ringworm, keelpijn, ontstoken huid, wondjes en rimpels.

Gebruik

Mirre kan in zuivere vorm worden toegepast (zonder verdunning) als het op de huid wordt aangebracht. Breng direct aan op de plek waar nodig is of op de reflex punten. (Pols, nek, slapen en voetzool.) Je kunt het ook in een diffuser (koude vernevelaar) gebruiken, 3-5 druppels in water of inhaleer de geur direct door een druppel op je hand te doen en je hand als een kommetje bij je neus te houden. Of innemen door 1–2 druppels onder de tong, in een glas rijstmelk of amandelmelk of neem in de vorm van capsules.

 

Je kunt deze bijzondere olie aanschaffen in mijn webshop
Neem liever persoonlijk contact op voor een bestelling, dan kan je 25% korting krijgen! 0642882019

 

Bronvermelding: Emotions & Essential Oils 

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze site noem, zijn geen officieel geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.