Moeders houden van gezond en chocola!

(Moederdagblog) Vrouwen houden meestal erg veel van chocola. Daarom wilde ik graag dit heerlijke recept met jullie delen. Ik heb het zelf van de week al gemaakt en vier dus nu elke dag een beetje feest… Ik hoop dat ik zondag (moederdag) nog haal, dus dat ik nog wat over hou. Haha! Want mijn man vindt het ook lekker 🙂
Mijn eigen moeder had het vast ook heerlijk gevonden, helaas moet ik haar missen, maar ook zij was gek op pure chocola!

Chocola

Vrouwen en chocola, dat is nu eenmaal een goede combinatie. We worden er gewoon heel blij van. Leuke stofjes zoals Serotonine en Fenylethylamine zorgen voor meer ontspanning in je lichaam. En als je pure (70%) chocolade eet is dat ook nog gezond! En dat is iets wat wij vrouwen graag horen, want eigenlijk kunnen we niet zonder. Montignac had het daar al over de vele gezondheidsvoordelen en andere ‘health goeroes’ zullen je dat ook zeker vertellen.

Anti oxidanten

Chocolade bevat van nature Flavonoïden. Deze antioxidant speelt een belangrijke rol in de strijd tegen de vrije radicalen. Maar heeft ook een beschermende werking voor je hart. Dát is ook wetenschappelijk bewezen. Flavonoïden (ook in groene thee bijvoorbeeld) neutraliseren namelijk schadelijke zuurstofverbindingen in het bloed. Ook belangrijk voor het beter functioneren van hart en vaten. De stof bevordert vaatverwijding én dus is de kans op dichtslibben minder. Daarnaast zorgen plantaardige carbolzuren voor een bloeddrukverlagend effect. Chocola bevat ook Vitamine B2 en B3, Magnesium, ijzer, chroom, selenium, mangaan, koper, kalium en zink. Belangrijke vitaminen en mineralen die we meestal te weinig binnen krijgen. Dus JA, gezond kan zeker heel lekker zijn…

Mijn favoriete chocolade recept met essentiële olie

Ik heb zelf het recept een beetje aangepast. En amandelpasta gebruikt ipv hazelnootpasta. Ik heb 3 eetlepels rauwe cacao genomen en ipv ahornsiroop, kokosbloemsuiker en steviadruppels naar smaak gebruikt. Ook had ik niet genoeg hazelnoten, dus ik heb er ook amandelen bij gedaan. Oja en nog een flinke scheut hazelnootolie extra. (Voor de smaak en om het volume van de missende ahornsiroop iets aan te vullen) De druppels Wild Orange maken het geheel helemaal af. Met Cinnamon ga ik ook nog eens proberen, maar dat vind ik meer voor het najaar of de winter. Cinnamon en Cardemom zijn ook een goede combi. Kokosolie en rauwe noten zijn erg gezond voor je. We hebben genoeg gezonde vetten nodig en dit zijn je beste keuzes! (hennepzaadolie of -zaadjes ontbreken wellicht nog in dit recept, maar die gebruik ik in mijn groene smoothie of salade)

Ik hoop dat je een heerlijke moederdag zullen hebben. Ook als je (nog) geen moeder bent of als je moeder er niet meer is. Als vrouw kan je moeder en dochter zijn voor velen op en op veel manieren! Jij bent bijzonder! Wees creatief!

Bestellen

Mocht je geen tijd hebben om al bovenstaande ingrediënten op tijd in huis te hebben of om dit zo snel te maken voor a.s. zondag… Chocola is eigenlijk áltijd een goed idee. Wild Orange en/of Cinnamon kun je via mijn contactpagina met 25% korting bestellen.

Wild Orange 15 ml kortingsprijs: 11 euro (plus € 8,50 verzendkosten)
Cinnamon 5 ml kortingsprijs: € 21,75 (plus € 8,50 verzendkosten)

Chocolate is the answer... ;-)
Chocola is altijd dé oplossing! Maakt niet uit wat het probleem is. 😉