Met Natuurgeneeskunde meer in balans

Natuurgeneeskunde begint met Gezondheidszorg thuis

 

natuurgeneeskunde en essentiële olie Wil je een positieve verandering voor je gezondheid dan is Zelfzorg erg belangrijk. Veel mensen maken zich zorgen over hoge kosten in de huidige gezondheidszorg. Ook is er weinig persoonlijke aandacht. De ‘eigen bijdrage’ in de ziektekostenverzekering gaat vaak in rook op. En wat heb je er nu werkelijk aan gehad? Natuurgeneeskunde kan een groot verschil uitmaken!

Een natuurlijke Holistische aanpak begint met een basis van gezond eten, beweging en sport, rust & stress (mood)management en vermindering van giftige stoffen.

Natuurlijk gezond blijven is gelukkig voor iedereen beter bereikbaar geworden! Gouden Horizon biedt o.a. BEST- en aura/chakra analyse, persoonlijke frequentie-therapie, vasculaire ondersteuning en natuurlijke remedies. Ik werk met natuurlijke remedies: Medizimm middelen, Bachremedies en essentiële olië.

De basis is Gezonde Voeding

Gezonde voeding is de basis van je gezondheid, dat weet iedereen wel. Toch is meer dan de helft in de winkel ernstig ongezond voor je lichaam. We raken soms verdwaald in wat nu echt gezond eten is, omdat er zoveel producten worden gemaakt die gezondheid claimen. Echter dit is vaak misleiding en een oneerlijke verkooptruc. Je kunt meestal niet fout gaan met verse groenten en fruit, peulvruchten, onbewerkte noten en zaden, biologische eieren en als je wilt bio- of plantaardige yoghurt. (sommige mensen hebben ook hier allergieën opgebouwd.) Maar pakjes en zakjes kan je beter helemaal vermijden, evenals vele vleesvervangers, die echt niet goed voor je zijn, als je de ingrediënten bekijkt. De meeste granen zijn ook al lang niet meer goed voor je, dus kies liever voor een pseudo graan zoals quinoa, en af en toe wat haver, amarant en spelt. Meer over voeding lezen.

Ook geloof ik dat goed op elkaar afgestemde supplementen een krachtig effect hebben op je gezondheid. Het is belangrijk om te kijken naar de biologische beschikbaarheid van deze middelen!

 

Beweging en Sport

Een tweede belangrijke pijler voor je gezondheid is beweging. Elke dag een half uur tot een uur wandelen doet al wonderen! Ook is het verstandig een  krachttraining te kiezen die jij leuk vindt. Je spieren hebben dit nodig, vooral en juist als je ouder wordt. Maar heus, er is voor iedereen wel een leuke oplossing te vinden. En erg fijn als je je lichaam daar ondersteuning in kunt bieden voor een beter resultaat en nazorg voor de spieren.

 

Rust en Stressmanagement

Wat doe jij om stress te verminderen? het is goed om hier eens naar te kijken! Stress is een van de grootste factoren m.b.t. de oorzaak van ziekten. Emotionele balans vinden is dus erg belangrijk. Daarom heb ik mij hier veel in verdiept om jou te kunnen helpen. Essentiële oliën kunnen bijvoorbeeld heel behulpzaam zijn voor meer ontspanning van zowel lichaam als geest. Ik leer je graag meer over emotieverwerking met Essentiële olie tijdens een consult. Je zult meer bewustzijn, zelfvertrouwen, energie en kalmte ervaren als je de oliẽn regelmatig gebruikt met de klopmethode die ik je graag uitleg.
Ook kan ik testen op de key areas in je hersenen die voor disbalans zorgen. Denk o.a. aan depressie, angsten, AD(H)D, eetstoornissen, stress en PTSS. De Medizimm producten waar ik mee werk zijn natuurlijk en kunnen hierin ook goed ondersteunen.

 

Vermindering van toxische/giftige stoffen

Ongemerkt vervuilen wij ons lichaam, door synthetische producten die we op ons huid smeren, waar we onszelf en ons wasgoed mee wassen en waar we mee schoonmaken. Deze stoffen worden opgenomen, maar het lichaam weet er totaal geen raad mee en het is een grote balast. Giftige stoffen kunnen niet zonder meer veilig worden afgevoerd, dus het lichaam slaat het op, met het nodige extra water verdund, in de cel. Hierdoor verzwaren we ons lichaamsgewicht en ons systeem wordt steeds sneller moe. Belangrijk dus om gezonde alternatieven te gebruiken, waar ik graag in adviseer. De Natuurgeneeskunde kan ook oplossing bieden met kruiden, waardoor we de stoffen die we inmiddels in ons lijf hebben opgeslagen weer kunnen uitscheiden. Zie meer bij DETOX.

 

GeïnPicturePeople (11 van 12)formeerde Zelfzorg

Als oud-apothekersassistente weet ik wel een en ander over medicijnen. Ik ontdekte dat synthetische geneesmiddelen helaas meestal niet in staat zijn het lichaam optimaal te ondersteunen. 

Veel medicijnen zijn afgeleid van een natuurlijke vorm (uit planten). Die natuurlijke vorm wordt gelijk herkend door het lichaam en ingezet waar nodig.

Kruiden vormen al eeuwen een onderdeel van de Natuurgeneeskunde. Maar de werkzame stof van kruiden zit vaak ‘verpakt’ in onbruikbare delen van de plant en hierdoor is de dosering niet erg nauwkeurig te krijgen. Dat is ook één van de reden dat men heeft geprobeerd dit op te lossen in laboratoria met synthetische chemie en medicijnen. Helaas heb je dan ook te maken met isomeren, stoffen die wel dezelfde chemische samenstelling hebben, maar zich toch anders gedragen, waardoor er bijwerkingen optreden. 

 

De kracht van Natuurgeneeskunde en Essentiële Olie

Essentiële oliën zijn in mijn ervaring vaak effectievere en eenvoudiger te gebruiken dan losse kruiden. En veel beter te doseren!

Essentiële of etherische oliën zijn bijzondere natuurlijke krachtbronnen. Zodra een PLANT ziek is of wordt bedreigt door infectie, schimmels, virussen of bacteriën, zal de plant aanspraak maken op deze olie.

De hele essentie, en dus de krachtige energie van een plant, bevindt zich deze olie. Dit heeft een directe gunstige werking op je gezondheid. Het is geweldig mooi en ondersteunend om je energie en emotionele balans te versterken met essentiële olie uit heilzame planten.

Deze olie is nu samen met gezonde voeding een belangrijk onderdeel van mijn gezondheidsadvies geworden, waarmee ik je ook graag kennis laat maken. Je zult verrast staan over de effectiviteit! En je zult merken dat voorkomen beter is dan genezen! (= proactieve medische zorg)

Maak nu een afspraak, dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen. Ook via WhatsApp/videobellen kunnen we kennis maken en online afspreken.

 

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend. Dit houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! De Essentiële olie en andere producten die ik noem op deze website, zijn geen officiële geneesmiddelen en staan als zodanig ook niet geregistreerd.