Met Natuurgeneeskunde meer in balans

Natuurgeneeskunde begint met Gezondheidszorg thuis

 

natuurgeneeskunde en essentiële olie Wil je een positieve verandering voor je gezondheid dan is Zelfzorg erg belangrijk. Veel mensen maken zich zorgen over hoge kosten in de huidige gezondheidszorg. Ook is er weinig persoonlijke aandacht. De ‘eigen bijdrage’ in de ziektekostenverzekering gaat vaak in rook op. En wat heb je er nu werkelijk aan gehad? Natuurgeneeskunde kan een groot verschil uitmaken!

Een natuurlijke Holistische aanpak begint met een basis van gezond eten, beweging en sport, rust & stress (mood)management en vermindering van giftige stoffen.

Natuurlijk gezond blijven is gelukkig voor iedereen beter bereikbaar geworden! In mijn praktijk maak ik o.a. gebruik van BEST, aura/chakra analyse, persoonlijke frequentie-therapie, vasculaire ondersteuning en natuurlijke remedies. Ik werk o.a. met Medizimm middelen en met Bachremedies en essentiële olië.

Ik begeleid in mijn praktijk én online veel mensen met aandacht en liefde over de veiligheid, het gemak en doeltreffendheid van het gebruik van deze Natuurlijke middelen. Het zijn zulke mooie mogelijkheden.

De basis is Gezonde Voeding

Gezonde voeding is de basis van je gezondheid, dat weet iedereen wel. Toch is meer dan de helft in de winkel ernstig ongezond voor je lichaam. We raken soms verdwaald in wat nu echt gezond eten is, omdat er zoveel producten worden gemaakt die gezondheid claimen. Echter dit is vaak misleiding en een oneerlijke verkooptruc. Je kunt meestal niet fout gaan met verse groenten en fruit, peulvruchten, onbewerkte noten en zaden, biologische eieren en als je wilt bio- of plantaardige yoghurt. (sommige mensen hebben ook hier allergieën opgebouwd.) Maar pakjes en zakjes kan je beter helemaal vermijden, evenals vele vleesvervangers, die echt niet goed voor je zijn, als je de ingrediënten bekijkt. De meeste granen zijn ook al lang niet meer goed voor je, dus kies liever voor een pseudo graan zoals quinoa, en af en toe wat haver, amarant en spelt. Meer over voeding lezen.

Ook geloof ik dat goed op elkaar afgestemde supplementen een krachtig effect hebben op je gezondheid. Het is belangrijk om te kijken naar de biologische beschikbaarheid van deze middelen!

 

Beweging en Sport

Een tweede belangrijke pijler voor je gezondheid is beweging. Elke dag een half uur tot een uur wandelen doet al wonderen! Ook is het verstandig een  krachttraining te kiezen die jij leuk vindt. Je spieren hebben dit nodig, vooral en juist als je ouder wordt. Maar heus, er is voor iedereen wel een leuke oplossing te vinden. En erg fijn als je je lichaam daar ondersteuning in kunt bieden voor een beter resultaat en nazorg voor de spieren.

 

Rust en Stressmanagement

Wat doe jij om stress te verminderen? het is goed om hier eens naar te kijken! Stress is een van de grootste factoren m.b.t. de oorzaak van ziekten. Emotionele balans vinden is dus erg belangrijk. Daarom heb ik mij hier veel in verdiept om jou te kunnen helpen. Essentiële oliën kunnen bijvoorbeeld heel behulpzaam zijn voor meer ontspanning van zowel lichaam als geest. Ook zal ik je graag testen op de key areas in je hersenen die voor disbalans zorgen. Denk o.a. aan depressie, angsten, AD(H)D, eetstoornissen, stress en PTSS. De Medizimm producten waar ik mee werk zijn natuurlijk en kunnen goed ondersteunen.
Neem ook eens een kijkje in deze cursus over emotieverwerking met Essentiële olie: Moodmanagement. Je zult meer bewustzijn, zelfvertrouwen, energie en kalmte ervaren als je de handvatten aanpakt die je hierin leert!

 

Vermindering van toxische/giftige stoffen

Ongemerkt vervuilen wij ons lichaam, door synthetische producten die we op ons huid smeren, waar we onszelf en ons wasgoed mee wassen en waar we mee schoonmaken. Deze stoffen worden opgenomen, maar het lichaam weet er totaal geen raad mee en het is een grote balast. Giftige stoffen kunnen niet zonder meer veilig worden afgevoerd, dus het lichaam slaat het op, met het nodige extra water verdund, in de cel. Hierdoor verzwaren we ons lichaamsgewicht en ons systeem wordt steeds sneller moe. Belangrijk dus om gezonde alternatieven te gebruiken, waar ik graag in adviseer. De Natuurgeneeskunde kan ook oplossing bieden met kruiden, waardoor we de stoffen die we inmiddels in ons lijf hebben opgeslagen weer kunnen uitscheiden. Zie meer bij DETOX.

 

GeïnPicturePeople (11 van 12)formeerde Zelfzorg

Vroeger was ik apothekersassistente en zodoende weet ik wel een en ander over medicijnen. Ik ontdekte dat synthetische geneesmiddelen niet in staat zijn het lichaam optimaal te ondersteunen. Dit vond ik moeilijk. Te veel mensen bleven ziek. Ik voelde mij daarom niet in staat mensen écht te helpen. Juiste medische informatie geven is heel belangrijk, niet iedereen kan dat. Als apothekersassistente word je daarin geschoold. Maar symptomen bestrijden en ook de nadelige bijwerkingen weer moeten uitleggen was niet langer mijn ding. Ook zag ik de schrijnende behoefte aan oprechte persoonlijke aandacht en effectief advies i.p.v. een protocol, maar daar was en is in een apotheek en/of gezondheidscentrum vaak niet genoeg tijd voor.

Met mijn studie Natuurgeneeskunde leerde ik dat een gezonde, basische (meer op planten gebaseerde) voeding een grote impact op je gezondheid. Ook realiseerde ik mij dat de meeste medicijnen van vandaag afgeleid zijn van een natuurlijke vorm (uit planten). Die natuurlijke vorm wordt veel beter herkend door het lichaam, waardoor er minder bijwerkingen ontstaan en er geen giftige reststoffen kunnen ophopen.

Maar met kruiden(thee) werken is ook niet altijd ideaal. De werkzame stof van kruiden zitten vaak ‘verpakt’ in onbruikbare delen van de plant en de dosering is ook niet erg nauwkeurig is te krijgen. Dat is ook één van de reden dat men heeft geprobeerd dit op te lossen in laboratoria met synthetische chemie en medicijnen. Maar de mens kan geen leven brengen, er is meer nodig dan een molecuul maken.

 

De kracht van Natuurgeneeskunde en Essentiële Olie

Toen ik kennis maakte met Essentiële oliën, ontdekte ik dat er een veel eenvoudiger manier was om je lichaam weer in balans te krijgen. Essentiële of etherische oliën zijn bijzondere natuurlijke krachtbronnen. Zodra een PLANT ziek is of wordt bedreigt door infectie, schimmels, virussen of bacteriën, zal de plant aanspraak maken op deze olie.

De hele essentie en dus krachtige energie van een plant bevindt zich deze olie. Dit werkt heeft een gunstige werking op de gezondheid. Het is geweldig mooi en ondersteunend om je energie en emotionele balans te versterken met essentiële olie uit heilzame planten.

Deze olie is nu een belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse verzorging geworden, waarmee ik je ook graag kennis laat maken. Je zult verrast staan over de effectiviteit!

Maak nu een afspraak, dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen. Ook via WhatsApp/videobellen kunnen we kennis maken en online afspreken.

 

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend. Dit houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! De Essentiële olie en andere producten die ik noem op deze website, zijn geen officiële geneesmiddelen en staan als zodanig ook niet geregistreerd.