Opmerkzaamheid: Lemon helpt je met focus

Opmerkzaamheid is een ander woord voor focus hebben. Maar ook alert zijn op bijzonderheden en attent zijn voor de behoeften van jezelf en anderen. Dit laatste is heel belangrijk voor een minder stressvol leven.

Het is soms zo lastig om focus te blijven houden, ik hoor hier veel mensen over. Ervaar jij dit ook? Moeite bij het lezen en leren en hoe gaat dit voor je (klein)kinderen op school?

De essentiële olie van Lemon kan behulpzaam zijn voor een beter focus. Het heeft verkwikkende en energieke eigenschappen die ook een positieve stemming bevorderen! Bij leerproblemen goed inzetbaar als concentratie moeilijk is. Maar ook bij faalangst, wat vaak een combinatie is bij concentratieproblemen. Omdat het zelfvertrouwen vermindert door (soms opgelegde) negatieve gedachten als: ik kan toch niet goed leren of ik ben dom.

Essentiële oliën hebben als toepassing verschillende vormen. Je kunt ze innemen voor een goede invloed op je spijsvertering en metabolisme. (Dit is mogelijk als het onderdeel van de plant van afkomst ook geschikt is voor inname.) Je kunt essentiële olie plaatselijk verdund smeren voor een lokaal effect. Als je smeert op flexpunten werkt het snel via het bloed en de meridianen. Als Aromatherapie, dus ruiken, is essentiële olie geweldig inzetbaar bij het ondersteunen van een positieve stemming. Ik werk er al jaren mee, essentiële olie is een krachtige remedie, die ik graag op verschillende manieren inzet in mijn praktijk. Ik vind het zo mooi dat deze olie bij kan dragen tot de groei en ontwikkeling van karaktereigenschappen!

Leven in het NU

Leven in het nu is momenteel niet zo gemakkelijk. We worden zo snel afgeleid. Er gebeurt zoveel om ons heen. Er is veel angst, waardoor je constant alert moet zijn, althans zo voelt het.

Meer lezen over Lemon olie? Klik hier.

Lemon olie geeft je meer energie, zelfvertrouwen en aandacht voor het moment. De ondersteuning op emotioneel gebied, wordt vooral ervaren in het mentale aspect. Dus meer focus, vreugde en mentale betrokkenheid. Lemon inspireert om één ding tegelijk te doen, dat is goed genoeg. Het helpt balans te vinden, flexibiliteit en niet te veel op je bord nemen. Deze olie herstelt je energie, geeft duidelijkheid en het doorzettingsvermogen een project af te maken. Lemon is ook bijzonder behulpzaam bij het gevoel niet goed genoeg te zijn. Het kalmeert de angst en onzekerheid en herstelt het zelfvertrouwen. Het assisteert bij het loslaten van gevoelens van depressie en schuld. Dit is mogelijk door ze te vervangen met vreugde en geluk, meer speelsheid,
inspirerende gedachten en een opgelucht hart.

Opmerkzaamheid

In het Virtues Project, waar ik al jaren facilitator ben, gebruiken we karaktereigenschappen als bouwstenen voor je persoonlijkheid. Je kunt deze deugden of eigenschappen inzetten om te groeien als mens. Het helpt om er een breder perspectief over te krijgen en hoe je het kunt toepassen in je leven. De kaarten die ik daarbij gebruik zijn daarbij enorm behulpzaam.

Elke week hebben we een nieuwe ‘deugd van de week’ , die ik altijd fijn vind om mijn focus op te zetten. Waar je jouw focus oplegt, of je aandacht naar toe brengt: wordt altijd meer!

Aanrader: Uitgeverij ACT on Virtues heeft in 2021 een nieuwe all-in-one Deugden App laten maken. Deze kan je aanschaffen via Google Playstore of je App store (voor iPhone) of kijk voor meer info op www.keiindeugden.nl

In Tune

Lees meer over In Tune

Als je moe wordt van de maalstroom van gedachten die je maar niet weg kan sturen en je graag eens stilte zou willen ervaren in je hoofd, zodat je kunt horen wat JOUW gevoel je te zeggen heeft, zal de samengestelde olie ‘In Tune’ een goede hulp zijn. Het onophoudelijke geklets in je hoofd (vaak ook wat anderen denken of vinden) maakt dan plaats voor gemoedsrust en vrede en je kunt je weer concentreren op de zaken die van belang zijn voor jou.

Je kunt je makkelijker overgeven aan het vertrouwen dat alle oplossingen vanzelf duidelijk worden als je er voor open wilt staan. Als je geest niet meer vertroebeld wordt met gedachten die er eigenlijk toch niet toe doen, kan je meer gaan genieten van het moment. Door je helderheid wordt je meer bewust en kan je beter relativeren en intuïtief aanvoelen wat er werkelijk gebeurt.

Een goede oefening om meer ‘in tune’ met je lichaam en hart te blijven, is voor mij in Biodanza te vinden! Maar yoga of oosterse gevechtskunsten (vele vormen) en meditatie helpen daar natuurlijk ook bij. In Tune kan je daarbij nog meer verdieping aanreiken.

Bestellen

Ik help je graag met de bestelling van deze fijne oliën! Neem even contact op!

Prijzen: Lemon 15 ml € 15,35 en In Tune € 50,00
SAMEN mét verzending: € 57,50