Peppermint: Verfrist en geeft energie!

Peppermint verfrist en geeft energie! Deze essentiële olie is de gezonde tegenhanger van wat we normaal (misschien te) snel pakken bij lichamelijk ongemak: bijv. koffie of een pilletje. En mag dus niet in jouw huisapotheek ontbreken!

Voornaamste Voordelen van Peppermint
  • Helpt spanning verminderen.
  • Verbetert het humeur en bevordert focus.
  • Geeft meer energie en uithoudingsvermogen.
  • Versterkt de levenskracht bij vermoeidheid.

Ondersteunend bij spanning, inspanning en voor maag en darmen

Pepermunt olie is bekend om gevoelens van spanning in nek/hoofd te verminderen als deze op de slapen of achter in de nek wordt aangebracht. De roller doTERRA Peppermint Touch (met verdunde Kokosolie) kan handig op deze gebieden worden aangebracht. Ook makkelijk om te rollen/smeren op andere plekken op het lichaam voor een verkoelende massage.

Probeer Peppermint eens om op natuurlijke wijze insecten te weren.

Peppermint heeft een ontspannende, verkoelende werking. Het is ook ondersteunend voor een doelmatig zuurstoftransport in het bloed, dat bij sport en intensief bewegen een fijne eigenschap kan zijn. Hiertoe kan je de Peppermint verdund smeren, desgewenst in de nek en op de armen en benen.

Pepermunt is goed voor maag en darmen. Winderigheid kan ook vermindert worden door Peppermint.

Verfrissend

Door de verfrissende uitwerking van de Peppermint olie is deze ook goed te gebruiken bij vermoeidheid, warmte en lichte huidirritatie, ook na het zonnen. Gebruik deze olie op de huid altijd verdund voor het beste resultaat en ter voorkoming van een te sterke reactie. Gevoelige stramme gewrichten, kan je goed verkoelen met deze olie. Maar probeer het ook beslist na verhitte emotionele discussies, boosheid en opvliegers!

Bij ongemak en spanning in hoofd en nek is Peppermint samen met Frankincense of Rosemary ook een hele fijne combinatie! Smeer wat van beide olie op de slapen en het voorhoofd en de nek en aan de bovenkant van je verhemelte.

Tip: Ideaal als je (te) veel gegeten hebt of als alternatief voor een pepermuntje voor een frisse adem. Vooral de Peppermint beadlets zijn dan erg fijn! Dit zijn kleine balletjes die je makkelijk meeneemt in je tas of jaszak. Ikzelf heb daar altijd veel plezier van! Ook om het uit te delen!

Probeer dit eens:

  • Wrijf Peppermint olie op je slapen als je aan het studeren bent of na het wakker worden voor een frisse boost in de ochtend.
  • Masseer de olie achter in de nek voor een verkoelende sensatie en om gevoelens van spanning te verminderen.
  • Gebruik met Lavender en Frankincense voor een verzachtende massage. Verkoelend en verzorgend na een zonnebad!
  • Breng voorafgaand aan buitenactiviteiten aan voor meer energie en doorbloeding.
  • Verfrissend: in een glas water innemen/gorgelen

LET OP! Deze olie is niet voor kinderen onder de 6 jaar. Bij oudere kinderen verdunnen, 1:2 of meer, omdat de intensiteit en kracht van deze olie erg hoog is. Ook bij zwangerschap zeer spaarzaam en voorzichtig gebruiken.
Mag WEL uitwendig gebruikt worden! Onder de voeten bijvoorbeeld, altijd verdund met wat ‘fractionated coconut oil’ of zoete amandelolie. Ook in water als bodyspray erg verfrissend!

Voorjaarskriebels in luchtwegen

image

Als laatste wil ik de combinatie Peppermint, Lavender en Lemon noemen ter ondersteuning van ongemakken in het voorjaar. Als er pollen in de lucht zijn. Deze oliën kan je in een koude lucht diffuser doen ter verbetering van de lucht. Van alle drie de oliën 2 druppels, in je slaapkamer en woonkamer.

Er is een softgel die deze drie oliën in de juiste verhouding samen brengt, om in te nemen: Tri Ease, die je net als Peppermint kan bestellen door contact op te nemen.

Verkoopprijs Peppermint 15 ml incl. BTW
Detailhandel: € 28,33
Groothandel: € 21,25
 
Verkoopprijs 125 Peppermint Beadlets incl. BTW
Detailhandel: € 18,67
Groothandel: € 14,00

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik noem op deze website, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.