Rechtvaardigheid- de moed om eerlijk te zijn

Rechtvaardigheid, de meeste mensen hebben deze eigenschap krachtig ontwikkeld voor zichzelf. We weten heel goed wat wel en niet eerlijk vinden. Een sterk ‘rechtvaardigheidsgevoel’. We komen strijdvaardig voor onszelf op of … gaan misschien zichtbaar zitten mokken. Want we willen graag gelijk hebben en eerlijk behandeld worden. Maar is dit wel de ware betekenis van rechtvaardigheid?

Rechtvaardigheid, de deugd van de week

Elke week word ik weer geïnspireerd door de deugd van de week. En de mooie kaarten die ACT on Virtues heeft gemaakt! In de kaart Rechtvaardigheid staat o.a. “Je zoekt waarheid en je laat je niet beïnvloeden door het oordeel of het standpunt van anderen.” Dat is een heel ander verhaal dus! Iets niet eerlijk vinden of vergelding willen voor wat anderen je aan doen, is niet rechtvaardigheid zoeken. Rechtvaardigheid is de dingen zien voor hoe ze zijn. Dus niet alleen vanaf je eigen standpunt kijken, maar vanaf de andere kant! Het vraagt moed en verantwoordelijkheid om eerlijk beide kanten te willen zien.

Kinderen zeggen vaak: dat is niet eerlijk en wijzen naar de ander die iets (of niets) doet. Eigenlijk doen we als volwassenen dat ook nog vaak. Het is niet zo makkelijk om naar jezelf te kijken en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen aandeel. Waarheid te zoeken, en niet alleen Jouw waarheid.

Consequent zijn

Rechtvaardigheid heeft ook te maken met consequent zijn. Niet met twee maten meten. Als ouder of leidinggevende kunnen we hierin een voorbeeld zijn. Een prachtige affirmatie is: “Ik ben een beschermer van wat rechtvaardig is en waar. Ik geef iedereen dezelfde kans zijn of haar ware potentieel te laten zien.” Dit heb ik vertaald van deze kaart! Essentiële olie kunnen je helpen deze eigenschap sterker te ontwikkelen! Juniper Berry, Black Spruce, Myrrh en Melissa bijvoorbeeld! Die zal ik hieronder verder toelichten.

Om anderen een kans te geven, is het belangrijk om jezelf dat ook te gunnen. Daar begint het eigenlijk bij. Als je jezelf niet laat beïnvloeden door het oordeel van anderen, geef je jezelf een eerlijke kans. Wat anderen van je vinden of wat hun mening is, hoeft niet perse waarheid te zijn. Dingen zijn ook meestal niet, zoals je denkt dat ze zijn. Onderzoek! Wees nieuwsgierig naar een ander aspect of kant van het verhaal!

Een kleine passage uit: ‘De Kleine Prins’

Als je stil wordt en naar binnen gaat, voel je sterker jouw waarheid. Volg altijd je eigen hart en gun dat anderen ook! “Alleen met het hart kan je werkelijk zien.” staat ook zo mooi in het boekje: ‘De Kleine Prins’ van Antoine de Saint Exupéry.


Essentiële oliën voor meer rechtvaardigheid en consequent zijn

Juniper Berry is een olie die je helpt de balans te vinden tussen licht en donker! Zoals ☯️ Yin en Yang beide een aspect van de ander in zich dragen en verbonden zijn, kunnen wij die samenhang ook ervaren in onszelf. Het is vaak angst dat samenhang uit elkaar trekt en partijen kiest. Als je angst ervaart, is dat een goed signaal om tot actie over te gaan! En beide kanten te onderzoeken. Juniper Berry helpt alle aspecten van jezelf en anderen te accepteren. Minder snel te oordelen over wat ‘goed’ is en ‘slecht’. Kijk naar wat er speelt en gun anderen hun mening, zoals jij ook jouw mening mag hebben. Laat dat de samenhang zijn.

Black Spruce is een heerlijke geurende bomenolie die heel goed grond. Alsof je krachtiger kunt blijven staan, omdat je wortels diep in de grond hebt laten groeien. Het helpt je meer balans en matigheid te ervaren. Matigheid is genoeg hebben, niet te veel en niet te weinig. Het geeft je kracht en vernieuwende energie. Deze olie assisteert je bij onbewuste angsten, zoals jezelf niet goed genoeg voelen. Deze basisangst zorgt vaak dat je jezelf gaat vergelijken met anderen. Dit is niet nodig, iedereen is anders. Vergelijk zorgt altijd voor ongelijk en hierdoor raak je uit de eenheid en samenhang.

Myrrh heelt het innerlijke kind. Als je vast blijft zitten in een verlangen naar eenheid, brengt de energie van Myrrh het evenwicht terug in je verlangen naar verbondenheid. De scheiding tussen moeder en kind (op welke manier dan ook) zal worden geheeld, maar ook zal de band met de natuur (Moeder Aarde) hersteld worden. De energie van Myrrh is als de warmte en verzorging van een liefdevol moeder voor haar kind en zal gevoelens van veiligheid en geborgenheid geven.

Melissa maakt je wakker om waarheid en licht te zien! Melissa helpt je herinneren wie je bent en met welke reden je naar deze aarde bent gekomen. Ze zal je ondersteunen om je ware potentieel te kunnen bereiken, doordat je alles kunt loslaten wat je daarin tegenhoudt. Als je deze kracht in jezelf voelt, kan je dat stuk ook makkelijker bij anderen zien of hen daarin aanmoedigen.

Bestellen

Juniper Berry 5 ml is € 27,35
Black Spruce 5 ml is € 28,35
Myrhh 15 ml is € 88,65
Melissa 5 ml is € 216,35

Aangezien dit kostbare oliën zijn, vooral Myrhh en Melissa, raad ik de Forgive blend aan. Deze heeft o.a. Spruce, Juniper Berry en Myrrh als ingrediënten. Melissa vinden we terug in Motivate.
Rechtvaardigheid heeft ook echt met de moed vinden (Motivate) te maken! Juist om vergevingsgezindheid (Forgive) te willen voelen en daardoor met je hart de verbinding weer te maken met de ander. Prachtige ondersteuning momenteel in deze verdeelde wereld.

AANBIEDING: Samen met de Motivate blend nu € 42,50 als touch (rollers) duo! Incl verzending!
(Normaal zijn deze twee resp. € 24,35 en € 21,00 plus € 8,50 verzendkosten
Neem contact op!

Tip: Nu kan je ook de deugden app downloaden om deze mooie kwaliteiten altijd op je telefoon of iPad te kunnen bekijken!