Rosemary, helderheid en minder ongemak

Rosemary of Rozemarijn is een kruidige Essentiële ofwel etherische olie. Ze versterkt het immuunsysteem en de ademhalingswegen en heeft een zeer positief effect op het centrale zenuwstelsel. Hierdoor kan het spieren kalmering en ontspanning bieden (minder stram en gevoelig) en nerveuze spanning verminderen. Het stimuleert je geheugen en opent je bewustzijn.

De essentie van de plant

Essentieel wordt genoemd omdat de gehele essentie, de energie van de plant terug te vinden is in deze vluchtige essentiële olie. In het verleden werd deze plant als een heilige plant gezien door vele en verschillende culturen. De waarde van deze plant vonden zij vooral in die van bescherming tegen infectieziekten en plagen, maar ook om kwade geesten uit te drijven. En als je het goed bekijkt, hadden ze daar wel het juiste gevoel te pakken. Nu kunnen we ook wetenschappelijk bewijzen dat bepaalde stoffen (in de Rozemarijn) het immuunsysteem versterken, waardoor infecties minder kans hebben. Ook heeft deze olie wel degelijk invloed op je psyche en brengt deze tot rust en openheid, zodat angst minder plaats heeft.

Andere werkingen

Rosemary is geweldig voor je huid. Helpt je geheugen te versterken. Ondersteunt een gezonde haargroei. Beschermt je tegen ongezonde celdeling en helpt je lichaam van binnenuit te reinigen. Ondersteunt een gezonde bloedcirculatie.Verzachtend voor een onrustige spijsvertering. Helpt je spieren te ontspannen. Je voelt je veel meer relaxed met deze olie, lichamelijk en geestelijk. Het kan ondersteunend werken bij verslavingen. Rosemary is een sterke antioxidant en geeft je kracht bij vermoeidheid. Het is een ongelooflijke veelzijdige olie, en de meest bijzondere werkingen kan/mag ik hier geeneens noemen.

Gebruik: kan zonder verdunnen gebruikt worden of 1 op 1 met en draagolie zoals kokosolie (verkrijgbaar als vloeibare ‘fractionated coconutoil’) Plaats de Essentiële olie direct waar het nodig is of smeer het op je reflexpunten: polsen, neck, slapen of onder de voeten. (Niet gebruiken tijdens zwangerschap ivm de bloeddruk. Ook niet bij hoge bloeddrukpatiënten.)

Je kunt deze olie ook innemen, door bijvoorbeeld zelf een capsule te maken of 2 druppels onder de tong te druppelen. Ook als keukenkruid te gebruiken, gebruik slechts 1 druppel! Je kan beter nog met een tandenstoker een beetje olie ‘opzuigen’ en door het (niet meer kokende) eten roeren.

Wat meer over de emotionele aspecten van Rosemary (Rozemarijn)

De energie die Rozemarijn geeft, assisteert in de ontwikkeling van kennis (waarheid en Licht) en het gebruiken van je Ware intellect. Je maakt een ‘shift’ als je bewust wordt dat er meer is dan dat jij of enig ander mens kan bedenken. Het is wellicht een uitdaging om dieper te kijken en je open te stellen voor antwoorden waar je ziel naar zoekt, maar zeker de moeite waard!

Rosemary helpt om meer helder te denken en ondersteunt daarom ook bij leerproblemen. Nieuwe informatie en nieuwe ervaringen worden gemakkelijker verwerkt en opgeslagen. In tijden van verandering en overgangsfases, waarin je jezelf moet aanpassen (verandering van huis, school, werk of relatie) voel je met deze olie gesteund.

De essentie van Rosemary bevordert het ‘weten’, een groter en hoger begrip, waardoor het ons helpt begrijpen dat we niet alles kunnen bevatten, omdat we een menselijk perspectief hebben. Spiritueel gezien zijn we veel meer dan dat en Rozemarijn helpt ons daarvoor open te staan. Het nodigt je uit om vertrouwen te hebben in een hogere, meer intelligente macht. Hoe je dit ziet is natuurlijk voor iedereen anders en vrij. Je zult meer vertrouwen kunnen opbrengen bij grote veranderingen in je leven, omdat je begrip en perspectief anders wordt. Het brengt je bij een geruststellend gevoel/weten dat van binnenuit komt en in verbinding staat met het ‘Hogere’.

Bestellen

Je kunt deze fijne kruidige olie met 25% korting bestellen via mijn contactformulier.

Verkoopprijs incl. BTW: € 25,67
Groothandel: € 19,25

Bronvermelding: Emotions & Essential Oils 

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik soms noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.