Siberian Fir, bescherming en energie

Siberian Fir is een Zilverspar en haar essentiële olie geeft ons energie en hoop. Ze lijkt veel op onze kerstboom, die daar symbool voor staat. Bijzonder is dat deze spar in de Natuur bescherming biedt aan veel kleine dieren die er ’s nachts onder gaan liggen. Ze voelen instinctief aan dat deze boom verkwikking en nieuwe energie geeft.

Ook voor mensen geeft deze boom haar kwaliteiten en we kunnen er eenvoudig van genieten. We kunnen eenvoudig de Essentiële olie ervan gebruiken die uit de naalden komt.

  • Het biedt ons bescherming door het zuiveren van de lucht.
  • Helpt emoties in balans te brengen en gevoelens van ongerustheid en angst te kalmeren.
  • Verzacht bij pijnlijke spieren en gewrichten.
  • Het voorziet de cellen van meer zuurstof.
  • Siberian Fir is stimulerend voor de geest en helpt het lichaam te ontspannen.

Toepassing Siberian Fir:

Heerlijk in de diffuser! Bij verneveling kan Siberische spar een gevoel van vrij ademen bevorderen en tegelijk de emoties kalmeren en een grondend effect geven.

Of puur (of 1:1 verdund) op pijnlijke plekken of flexpunten (polsen, nek, slapen en voetzolen). Je kunt deze Essentiële olie ook proberen in een capsule voor pijnvermindering. Voor kinderen altijd verdunnen (1:4) en op borst/buik of onder de voeten aanbrengen

Ondersteuning voor luchtwegen, kraakbeen en spieren

Als je kijkt naar de takken zie je dat de vele naaldjes ook ‘vertakkingen’ zijn. In ons lichaam zie je dit terug in onze bronchiën. Daaraan kan je onthouden dat Siberian Fir essentiële ofwel etherische olie vooral voor de longen heel heilzaam is. Het zorgt o.a. voor zuivering in de luchtwegen. Misschien herken je het prettige effect, dat je voelt als je in een dennenbos loopt.

Overtrainde en pijnlijke spieren hebben meer zuurstof nodig en dus is deze olie daarom ook hier goed werkzaam! Ook bij ongemakken in het schoudergewricht kan het een verlichtende werking hebben. Althans, dat heb ik zelf mogen ervaren.

Emotionele werking: (familie)patroon doorbrekend

Siberian Fir pakt negatieve patronen aan die vastzitten in de genen. Deze patronen en tradities worden bewust en onbewust doorgegeven in de familie. Voorbeelden hiervan zijn: verslaving (zoals alcohol, eten, snoep), misbruik, boosheid, afhankelijkheid, trots, gelijk willen hebben etc. Siberian Fir brengt deze gewoontes aan het licht en bewustwording kan behulpzaam zijn om deze zaken los te laten. Je hebt een keuze om deze familiepatronen te doorbreken en deze essentiële olie geeft je hiervoor de moed, energie en de kracht.

Altijd weer wonderlijk hoe dit dan gebeurt, essentiële oliën ondersteunen namelijk positieve gevoelens, waardoor je meer succes hebt in dit soort besluiten. Want zelfs al zou je familie hier tegenin gaan, en dat gebeurt regelmatig, ook omdat je hier bang voor bent, voel je toch de kracht en bescherming in jezelf om te kiezen voor heling. Want ook al voel je dat dit soort keuzes je los zullen maken van de binding die je hebt met je familie,(soms voelt het zelfs als verraad) is het belangrijk om vrij te breken van de banden die jou beletten jezelf en vreugdevol te zijn!

Elly en ik geven ook regelmatig op vrijdag of zaterdag een famillieopstellingen dag. Je kunt je opgeven als representant of jezelf of een uitdaging opstellen als je wilt. We houden je dan op de hoogte.

Bestellen

Je kunt deze bijzondere Essentiële olie bestellen in mijn webshop. Neem contact op voor een gratis adviesgesprek en 25% korting. Stel gerust ook je vragen, via mijn contactformulier.

Verkoopprijs incl. BTW

Klantenprijs: € 31,33
Groothandel: € 23,50

Bronvermelding: Emotions & Essential Oils 

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze site noem, zijn geen officieel geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.