Sterrenbeeld en Essentiële oliën

Jouw sterrenbeeld vertelt iets over je karakter. De “Horoscoop van de week” is vaak wel grappig, maar meestal niet echt accuraat. De meeste mensen herkennen zich wel in de karakterbeschrijvingen van hun sterrenbeeld. Al eeuwen weten mensen dat ze verschillend zijn en handelen. Wel interessant is dat je dit temperament ook terugziet in de tijd dat je geboren wordt, nietwaar?

Jouw sterrenbeeld in relatie tot de elementen

In mijn praktijk werk ik ook met elementen als symbool voor jouw karakter. Alle elementen zijn vertegenwoordigd in elke persoonlijkheid. Er is veelal één die de grootste stempel zet op hoe je je neerzet in deze wereld. Dit noem ik dan het basis temperament. Temperament staat overigens ook voor het Latijnse ‘temperare’, dat betekent: in de juiste verhouding mengen. Want balans is belangrijk! Het is heel leuk om hier eens naar te kijken en mee te werken, want het is wel belangrijk dat je jezelf ook goed kent en dat je karakter in balans komt. Ben je benieuwd welk element en temperament in jouw leven centraal staat? En wat dat zegt over jou?

Het lucht element

Luchttypes in de dierenriem zijn: Tweelingen‬, ‪‎Weegschaal‬, Waterman‬.
Ze zijn vaak erg intelligent, opmerkzaam en welsprekend. Hun geweldig organisatietalent en oplossingsgerichtheid is verrassend en ze hebben vaak een vindingrijk en eigenzinnig vrij perspectief. Dit soort mensen communiceren en spreken makkelijk en met mentale helderheid, maar kunnen ook zelfingenomen, neerbuigend en te analytisch overkomen. Dit is echter nooit persoonlijk bedoeld. Ze hongeren naar kennis, vrijheid en reizen, waardoor ze soms een ongeïnteresseerde of verstrooide indruk kunnen geven. Hun immense kennis, informatie en wijsheid lijken ze als het ware uit de ‘lucht’ te plukken. (Feiten, ideeën en herinneringen)

Het is niet zo verrassend dat juist deze types verbonden zijn met de chakra’s rond het hoofd. De keel en het derde oog zijn de energiecentra voor communicatie, zelfexpressie en innerlijk perspectief.

Lavender‬, Peppermint‬, Sandelwood‬ (en Rose)‬ zijn o.a. essentiële oliën die het luchtelement versterken!

In mijn e-cursus module I, noem ik ook meridianen (onze energiebanen) en de essentiële olie‬ die daarbij kan ondersteunen.

Het vuur element

vuur

Het vuurelement staat voor moed, zelfvertrouwen en vastberadenheid. In de horoscoop vallen Ram‬, Leeuw‬ en Boogschutter onder het vuurteken. Dit zijn vaak krachtige mensen met een dynamische persoonlijkheid die sterk overredend kan zijn, maar soms ook dwingend kunnen overkomen. Het enthousiasme waarmee zij in het leven staan, maakt hen vaak het middelpunt van een feest en de aanzetter tot meer actie. Dit vuur kan zich ook uiten in boosheid, agressie als de controle minder wordt. (Controle hebben is belangrijk voor een vuurtype)
Sterk gemotiveerd en met veel wilskracht gaan ze recht op hun doel af en kunnen ze met gemak situaties veranderen. Als het tegenzit en als doelen onbereikbaar lijken, kan dat erg frustreren en zie je ook veel ongeduld.
Alle eigenschappen hebben altijd twee kanten en dit is heel duidelijk te zien bij vuurtypes. Hun grote vastberadenheid kan ook een keerzij hebben en iets kunnen loslaten is vaak heel moeilijk. Vuurtypes vinden zichzelf wel belangrijk, en dat is mooi en krachtig zolang het geen egoïsme wordt.
Balans is belangrijk voor alle types!
Ik help je graag bij dit evenwicht! Boek eens een consult waarin we jouw temperament bepalen, je krijgt gerichte oefeningen die je meer balans brengen.
Mijn e-cursus geeft ook meer inzicht in emoties en kwaliteiten.

Essentiële olie die ik zou aanraden om het vuurtype te bekrachtigen:

Het aarde element

aarde

Het ‪‎aarde element en temperament is vaak sterk terug te vinden in het sterrenbeeld van Stier‬, ‪‎Maagd‬ en ‪‎Steenbok. Zij zijn nauw verbonden met hun omgeving en waarderen comfort en luxe, zoals in goed eten, prettig aanvoelende stoffen (kleding) , warmte en licht.
Hun kracht ligt in de energie van groei en vruchtbaarheid, waardoor ze geweldig zijn om dingen gedaan te krijgen. Ook taken die zorgvuldig moeten worden herhaald vinden ze fijn om te doen. Ze verlangen naar comfort, overvloed en stabiliteit. Ze komen vaak beschermend over en soms zelfs defensief (verdedigend). Dit soort mensen zijn tolerant en zullen zich inzetten om vrede te bevorderen. Als alles echter stil komt te liggen en ze zijn vastgeraakt in omstandigheden, kunnen ze koud, star en veroordelend gedrag laten zien.

Essentiële olie die dit temperament in balans kan krijgen zijn o.a. : Patchouli‬, Cypress‬, Vetiver‬ en Geranium‬.

Het water element

FullSizeRender (5)

Het sterrenbeeld Kreeft‬, Schorpioen en Vissen staan in het teken van water en deze mensen hebben meestal een open, diep en emotioneel karakter. Ze zijn één met de subtiele wereld om hen heen en zijn vaak erg intuïtief en hooggevoelig. Met hun gevende en verzorgende persoonlijkheid hebben ze meestal genoeg ruimte voor anderen om hen te helpen moeilijke dingen los te laten, te helen en rust te vinden. Hun gevoelige natuur kan echter ook verlammen en slapeloosheid, nachtmerries en instabiliteit geven. Als ze teveel toegeven aan wat anderen nodig hebben, vervallen ze makkelijk in een martelaarsrol dat hen verdrinkt en anderen om hen heen ook meesleept.
Diep in henzelf weten ze wel hoe ze moeten helen en hoe ze zichzelf kunnen reinigen en hoe ze hun geest kunnen voeden. Dit laten ze namelijk ook aan anderen zien. Ze mogen leren dit aan hunzelf te geven!

Essentiële olie voor water types:
Roman, Chamomile‬ (Kamille), Bergamot‬, Ylang Ylang‬ (en Jasmine)‬

Het sterrenbeeld is slechts een gedeelte van wat bepalend kan zijn voor jouw karakter. We hebben alle mogelijkheden van eigenschappen en elementen in ons. Wat wij laten zien is welk element de overhand heeft. Balans is van belang. Ik help je hiermee in mijn consulten.

Lees meer over temperamenten en boek een temperamenten consult, als je meer inzicht in jezelf wilt krijgen! Je zult verrast zijn! Je krijgt naast een gezichtsanalyse een uitgebreide vragenlijst om in te vullen. Het consult helpt jezelf beter te begrijpen en bepaalde puzzelstukjes op hun plaats te krijgen.

De genoemde essentiële olie is verkrijgbaar in mijn webshop of stuur mij een email.